Spašena napuštena i ozlijedena kujica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ozlijedena kujica, mješanka haskija i vucjaka, o kojoj smo vec pisali, uspješno je operirana u veterinarskoj ambulanti za male životinje "Hajster". Novac za operaciju i oporavak donirala je udruga Urlaubspfoten e.V. iz njemackog grada Frankenthala i svi sudionici ove akcije, doznajemo od Elvisa Feketa, glasnogovornika Udruge. Veterinar Henri Hajster sponzorirao je troškove boravka i oporavka i nesretnu kujicu u medicinskom kartonu preimenovao u Sretna.

Kako veli Fekete, nakon akcije u Glasu Istre, mnogi su se javili sa željom da joj pomognu i udome. Nekoliko dana nakon operacije Eliane Sturm i Lutz Kardus iz udruge Urlaubspfoten odlucili su kujicu posjetiti, osobno uplatiti donirani novac te podijelili s clanovima pulske udruge iskustva dugogodišnje pomoci unesrecenim životinjama na podrucju grada Pule i opcine Medulin. Oni su sudjelovali i u odabiru najboljeg udomitelja za Sretnu, za koju je odabrana dugogodišnja klijentica veterinara Hajstera koja je vec prvog dana izrezala primjerak clanka i stavila na zid iznad radnog stola u želji da prati ovaj slucaj i ceka priliku da i ona pomogne.

Podsjetimo, clanovi udruge Casoni Vecchi šestomjesecnu kujicu su našli na dan Velike Gospe u istoimenoj utvrdi u veoma teškom stanju. Nadena je na ulici, ostavljena, slomljene noge, uplašena i vidno istraumatizirana. Nakon što su clanovi udruge na Facebooku pokrenuli akciju traženja pomoci došli su do doktorice veterine Svjetlane Prodanovic i odmah je stavili pod njen nadzor. U nastavak akcije ukljucio se i veterinar Hajster koji je kujici dijagnosticirao prijelome i u svojoj je ordinaciji operirao.


Podijeli: Facebook Twiter