Šuma nije deponij!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šuma Ližnjemoro nadomak Valbandona mještanima i ostalim ljubiteljima prirode predstavlja mjesto za šetnju i odmor, no šetaci prolazeci cestom od Valbandona do Vodnjanske ceste kroz šumu imaju što vidjeti - velike hrpe smeca svakih dvadesetak metara koje su nemarni pojedinci, kojima se deponij cinio predalekim, samo iskrcali u šumi.

Najviše ima gradevinskog materijala, ali uz cestu se mogu naci i hrpe letaka, dotrajali kucanski aparati i stari namještaj. Smece je razbacano duž cijele prometnice, ali i sporednih staza gdje se doslovno gazi po odbacenim madracima i gradevinskom materijalu. Unutrašnjost šume još je prilicno cista, makar se i tamo naide na pokoju bocu ili stari usisavac.

"Vidio sam na tri, cetiri mjesta hrpe gradevinskog otpada uz cestu kad smo prošlog mjeseca otišli u Ližnjemoro zbog ukradenih poklopaca od kanalizacije. Poduzet cemo sve da to ocistimo, vec smo obavijestili komunalnu službu Vlastiti pogon, ali oni su jako zauzeti jer još traje turisticka sezona. Pogon ima puno posla s odvozom smeca, posebice u Barbarigi, no, cim prode sezona, otici cemo u šumu kamionima i pocistiti. Postavit cemo i obavijesti o zabrani odlaganja smeca", rekao je vodnjanski komunalni redar Luciano Cukon.


Podijeli: Facebook Twiter