NEZADOVOLJNI MJEŠTANI

Rašani prosvjedovali ispred Općine zbog problema Raškog kanala i otpadnih voda: "DOSTA JE, NEKA INSTITUCIJE POČNU DJELOVATI"

| Autor: Branko BIOČIĆ
(B. BIOČIĆ)

(B. BIOČIĆ)


Na inicijativu građana okupljenih u Facebook grupe "Za Rašu" koju predvodi Edo Mujkić iz Donje Raše, grupe "Zaštitimo vodu, zemlju i zrak Labinštine" te Građanske inicijative za Labinštinu koje predstavlja Mladen Bastijanić, inače predsjednik Odbora za zaštitu okoliša grada Labina, ispred Općine Raša danas se okupila grupa nezadovoljnih Rašana s porukom "Dosta je, neka institucije počnu djelovati".

- U 21. stoljeću živimo pokraj fekalnog kanala koji smrdi. Mi smo proveli život kraj takvog kanala i ne želimo isto za našu djecu i potomke. Na temelju priopćenja raške načelnice u medijima u te informacija koje smo dobili, građani su još više zabrinuti. Očito se luta u pronalasku adekvatnog rješenja, a građani traže hitno djelovanje, istaknuli su Mujkić i Bastijanić.

Pred nezadovoljne mještane izašla je i raška načelnica Glorija Paliskaa koja je rekla da ne bježi od sastanka s građanima. Na kraju je postignut dogovor da se predstavnici građana sutra u 10 sati sastanu s načelnicom Općine kako bi zajedno došli do nekog rješenja. Nakon toga održat će sastanak i s predstavnicima labinskog Vodovoda i Hrvatskih voda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum