Proširuje se groblje za novih 250 mjesta

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Direktor porečke komunalne tvrtke Usluga Milan Laković i vlasnik buzetske Ekspert gradnje Vili Vivoda potpisali su jučer ugovor o proširenju groblja u Fuškulinu, o investiciji vrijednoj 1,1 milijun kuna bez PDV-a. S postojećih 190 grobnih mjesta, nakon proširenja groblje će imati dodatnih 250 mjesta. Radovi će se izvoditi, kako je istaknuo Laković, na sjevernoj strani groblja, crkve i kapelice, na površini od oko 1.500 četvornih metara. Ugovorom je definiran rok od 80 dana za izvođenje radova, a otvorenje proširenog dijela groblja očekuje se za stotinjak dana, nakon tehničkog pregleda i ishođenja uporabne dozvole. Tom je prigodom u Društvenom domu u Fuškulinu upriličeno svečano potpisivanje ugovora pred medijima.

Kapacitet za idućih 20 godina

- Usluga upravlja s pet groblja. Intenzivno se u proteklom periodu radilo na porečkom groblju gdje smo krajem prošle godine dovršili proširenje, jer je ondje bilo najkritičnije s manjkom mjesta. Ove smo godine dovršili obnovu vanjskih zidova groblja i kapelicu, kako bismo te dostignute standarde zadržali, odnosno povećali. U MO-u Fuškulin ukazano nam je na potrebu proširenja groblja. Zadnje što se ovdje investiralo bila je izgradnja kapelice, a osim tekućeg održavanja dosad nije bilo većih ulaganja. Projekti su izrađeni u suradnji s Gradom Porečom i Usluga je osigurala sredstva za ovaj zahvat iz poslovanja društva. Dokumentacija je ishodovana i stajala je oko 60 tisuća kuna, imovinsko-pravni odnosi su riješeni, građevnu dozvolu imamo i radovi mogu krenuti, naveo je Laković, uz opasku da nakon ove investicije potrebe Poreča i okolnih mjesta za grobnim mjestima bit će pokrivene za idućih 15 do 20 godina.

- Zadovoljan sam jer se vidi da se tijekom zadnjih godina uložilo puno truda i mnogo je toga realizirano. Davali smo sugestije što je našem MO-u potrebno, u Gradu su nas saslušali i u konačnici vidi se velik pomak naprijed zahvaljujući svim tim projektima. Staro je groblje bilo pretijesno, žitelji su već počeli strahovati što ako ne bude mjesta, pa je ovo proširenje više nego dobrodošlo, kazao je predsjednik MO-a Fuškulin Ivan Damjanić. (Tanja KOCIJANČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter