Natječaj za upis na studij "Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj"

Limski kanal (M. MIJOŠEK)
Limski kanal (M. MIJOŠEK)

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", raspisalo je natječaj za upis polaznika na poslijediplomski specijalistički studij "Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj". 

Poslovna strategija

Cilj studija je omogućiti polaznicima stjecanje suvremenog znanja i aplikacija ekonomske teorije na razini funkcioniranja integriranog sustava gospodarstava što je posebno značajno jer je Republika Hrvatska punopravna članica EU-a već tri godine.

Polaznicima studija predstavit će se sveobuhvatna i kritička analiza procesa europskih ekonomskih integracija, gdje će naglasak biti na javnu politiku i njene implikacije na poslovnu strategiju u europskom okruženju. Polaznici će steći znanje o djelovanju Europske unije, osnivanju trgovačkih društava, politici regionalnog i lokalnog ekonomskog razvoja, zaštiti okoliša i društveno-odgovornom poslovanju u Europskoj uniji, tržištu rada Europske unije te programima i fondovima Europske unije. 

Prijave do 16. listopada

Studij je namijenjen kandidatima koji rade, ili žele raditi, na različitim poslovima u/i s ujedinjenom Europom; mladim ljudima koji će se zapošljavati u pojedinim hrvatskim državnim institucijama; civilnim udrugama; gospodarskim subjektima koji će nužno surađivati sa sličnim institucijama Europske unije, kao i kandidatima koji rade ili žele raditi na ekonomsko-razvojnim projektima regionalnog i lokalnog razvoja u Hrvatskoj ili Europskoj uniji. Studij je, također, namijenjen privatnim poduzetnicima i gospodarstvenicima koji se žele pripremiti za nastup na zajedničkom europskom tržištu.

Prijave za upis na studij su u tijeku i traju do 16. listopada, a više informacija može se dobiti i na broj telefona 377-068. (G. ROJNIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter