LJETNI KARNEVAL U RAPCU

Maškarane povorke zabavljale Rapčane i turiste

| Autor: Branko BIOČIĆ

Ljetnim karnevalom u subotu navečer kada su stari i mladi odjenuli svoje maštovite kostime i maske te se prepustiti veselju i odličnoj zabavi na rabačkoj rivi i šetnici, simbolično je otvoren treći Rabac open air festival koji ovoga ljeta donosi pregršt zabave.

Organizator ljetnog karnevala labinska karnevalska skupina Labinjonska kompanija domoća folšarija, uz glavnog sponzora TZ Labin-Rabac, ovom je prilikom ugostila dvadesetak karnevalskih skupina iz Istre, Kvarnera te Slovenije i Italije. Maskirana povorka krenula je ispred hotela u uvali Maslinica te je uz limenu glazbu, puhače, bubnjeve i harmonike prošla rabačkom šetnicom do rive.

Tu je uz zabavne točke i plesnu koreografiju uslijedilo predstavljanje maškaranih skupina i ludi provod do kasnih noćnih sati. Svojim šalama i nepodopštinama maškare su uveseljavale i zabavljale mnogobrojne Rapčane i turiste koji su iz pozdravljali duž šetnice i na rivi. Maškarano ludilo zahvatilo je Rabac i donijelo pravo osvježenje te subotnje sparne ljetne noći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini