I ja sam igrao rukomet!

Materijali kao inspiracija
Materijali kao inspiracija

"I ja sam igrao rukomet" naziv je velike proslave kojom su Kaštelirci proteklog vikenda u sportskoj dvorani proslavili pola stoljeća igranja rukometa u svom mjestu. Okupile su se sve generacije rukometaša, brojne muške i ženske ekipe koje su tom jubileju u čast odigrali niz utakmica s domaćinima - ženskim klubom "Mladost" i muškim klubom "28. april".

Zgode iz prvih rukometnih dana

Tom su prigodom uručena priznanja i zahvale zaslužnim pojedincima i dugogodišnjim trenerima te posthumno Josipu Rinaldisu, pokretaču i utemeljitelju kaštelirskog rukometa, koju je preuzela njegova supruga Milena Rinaldis. Priznanje i zahvalu dobio je i dugogodišnji trener "mladostašica" Ecio Legović. Zbog velikog truda u radu s mladima priznanja su dobili sadašnji dugogodišnji voditelji "28. aprila" i "Mladosti" Mirko Rinaldis i Daliborka Mingon.

MRK "28. april" i ŽRK "Mladost" uz puno su emocija i truda brojnih entuzijasta vratili rukometaše u mlade dane, a svojim mladim sumještanima pokazali kako se nekoć taj sport igrao. Prva na programu bila je seniorska utakmica između MRK "28. april" i ekipe "Poreč 2" koju su domaćini uvjerljivo pobijedili. Uslijedile su zatim utakmice mini rukometaša i rukometašica, mlađih kadeta, potom ženskih igračica raznih generacija protiv povijesne ženske ekipe koja je ostvarila najbolji plasman u 1 B ligi. Na kraju je odigrana i utakmica veterana svih godišta i generacija.

Nakon sportskog dijela slijedio je kulturno-zabavni program pa je mladi pjevač iz Vižinade Ivan Bottezar otpjevao rukometnu himnu čime je započela prezentacija priče o 50 godina rukometa u Kašteliru. Na ekranu su se izmjenjivale fotografije od ranih početaka do danas. Neki su se članovi prisjetili i zgoda iz prvih rukometnih dana u mjestu i time nasmijali brojnu publiku, kojoj su se, osim načelnika općine Kaštelir-Labinci Enija Jugovca, obratili i brojni gosti te prijatelji rukometa, vrativši se uspomenama pola stoljeća unatrag. Kaštelircima je svoju snimku s čestitkama poslao i proslavljeni rukometni trener i aktualni izbornik reprezentacije Umažanin Lino Červar, koja je prikazana na ekranu pred okupljenima u dvorani.

Fešta u šatoru

Tajnik Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije Željko Milanović uručio je predstavniku Organizacijskog odbora Alfredu Cossettu prigodan poklon. Nakon podjele priznanja zaslužnima zabava je nastavljena u šatorima ispred dvorane uz glazbu i druženje. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter