Adlešic: Zakon je konzervativan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednica Vlade ?urda Adlešic napustila je današnju sjednicu Vlade kada se glasalo o prijedlogu zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji koji propisuje da samo bracni parovi imaju pravo na tu vrstu pomoci te da dijete zaceto na taj nacin ima pravo doznati tko su mu biološki roditelji kad napuni 18 godina.
- Taj zakon je za mene restriktivan konzervativan i svjetonazorski mi je neprihvatljiv, objasnila je Adlešic razloge zbog kojih je napustila dvoranu za održavanje sjednica Vlade dok se raspravljalo i glasalo o petoj tocki dnevnog reda.
Otkriva i da je prethodno upozorila premijera i da je njoj zakon neprihvatljiv i da se on složio da ucini to što je ucinila. Adlešic vjeruje da ce zakon ipak doživjeti promjene u raspravi u Saboru jer je, tvrdi, neprihvatljiv još nekim kolegicama i kolegama, a takvu je mogucnost ostavila i potpredsjednica Jadranka Kosor isticuci da je Vlada otvorena za sve sugestije koje ce doci iz parlamentarne rasprave. HSLS u saboru nece podržati zakon, ali to nece utjecati na suradnju te stranke s vladajucim HDZ-om.


Podijeli: Facebook Twiter