Nestao hrvatski pomorac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potraga za hrvatskim pomorcem koji je nestao u petak u Jadranu s trgovackog broda "Gallia" nastavlja se, a u potragu je danas isplovio i brod Obalne straže "Andrija Mohorovicic", priopceno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U potragu je ukljucena i Obalna straža Italije koja podrucje svoje odgovornosti takoder pretražuje brodovima i zrakoplovima.

Nacionalna središnjica za uskladivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC) vijest o nestalom pomorcu B.K. (1966.) primila je u petak oko 13,40 sati od MRCC u Rimu.

U petak u popodnevnim satima podrucje jugozapadno od Palagruže preletjela su u dva navrata zrakoplovi Obalne straže, a traganje je na isti nacin nastavljeno i u subotu do veceri.

Brod "Gallia" liberijske zastave koji je isplovio iz ciparske luke Limassol prema Trstu bio je na poziciji traganja do jucer do 21 sat kada je nastavio putovanje prema Trstu.

Nacionalna središnjica za uskladivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka obavještava sve brodove koji plove navedenim podrucjem na pojacano motrenje, a putem Obalnih radio postaja svakih sat vremena odašilje se poruka hitnosti i upozorenje o potrazi, kaže se u priopcenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter