Milanovic: Postoje politicka kadroviranja i postoje pritisci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Vlade Zoran Milanovic izjavio je u cetvrtak da ne zna ništa o politickom kadroviranju prvog potpredsjednika Vlade Radimira Cacica u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost, o cemu pišu mediji, te dodao da ce se o tome ocitovati kada se upozna s pojedinostima.

Mediji prenose izjavu bivšeg pomocnika u Ministarstvu zaštite okoliša Davora Škrleca koji je jednom tjedniku izjavio da je Cacic od njega tražio da u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost zaposli clana HNS-a, a Milanovic je nakon sjednice Vlade na pitanje novinara da to komentira rekao da ne zna o cemu je rijec.

- Zaista ne znam o cemu govorite, moram pogledati o cemu govorite. Postoje politicka kadroviranja, a Vlada ih je danas napravila oko 50, a postoje i pritisci koji su nezakoniti i nelegalni, a time uopce ne kategoriziram ovaj slucaj jer nisam s njim upoznat. Kad budem, sigurno necu bježati od vas, ali moram vidjeti o cemu se radi, rekao je Milanovic.

- Postoje politicka imenovanja iz šire kadrovske baze od ljudi koje stranka nudi i postoje rodacka imenovanja. Ovo drugo je apsolutno neprihvatljivo, a ovo prvo je, po visokim kriterijima, dio politike. Kad detaljno pogledam, reci u vam, dodao je premijer.


Podijeli: Facebook Twiter