Golf potreban, ali ne kao maska za apartmanizaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar turizma Veljko Ostojic, uoci Europskog seniorskog golf prvenstva u Zagrebu i Mokricama, posjetio je u utorak terene Golf&Country cluba Zagreb gdje je uz organizatore tog prvenstva na konferenciji za novinare izrazio podršku golf projektima.

Istaknuo je da je golf potreban hrvatskom turizmu i cini važan dio turisticke ponude, ali ne smije biti maska za pretjeranu izgradnju, betonizaciju niti apartmanizaciju.

Istaknuvši i da golf ponuda u odnosu na druge sadržaje pridonosi produženju sezone, boljem iskorištenju kapaciteta i promjeni strukture gostiju u korist onih vece kupovne moci, ministar je kazao i da hrvatskom turizmu treba hitna realizacija najmanje dvadesetak golf terena.

Za to je potrebno izmijeniti zakonodavni okvir s naglaskom na zakon o gradnji, u kojem je golf teren nepotrebno definiran kao gradevinsko zemljište, a zapravo je to uredena zelena površina te treba dobiti i takav status, smatra Ostojic.

Dodao je da s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uredenja vec rade na izmjenama zakonodavnog okvira da bi se vec ove jeseni omogucila jednostavnija realizacija projekata. Naglasio je i potrebu ubrzanja donošenje prostornih planova te rješavanja imovinskopravnih odnosa.

Kazao je i da ce Ministarstvo turizma dati podršku golfu te ce se proaktivno postaviti da bi pružilo logisticku potporu investitorima kroz izmjenu zakonodavnog okvira te financijsku potporu za realizaciju projekata.


Podijeli: Facebook Twiter