Cacic: Necu dati ostavku pod pritiskom 'moralnih autoriteta'

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska narodna stranka (HNS) podržala je u subotu potpredsjednika Vlade i predsjednika stranke Radimira Cacica u nastavku obavljanja dužnosti u Vladi i stranci, a Cacic je odbacio pozive da da ostavku rekavši da nikada nije donosio odluke pod pritiskom bilo koga, a najmanje moralnih autoriteta koji se sada javljaju na politickoj sceni.

- Prvo treba pogledati tko govori, a nakon toga slušati što govori, rekao je Cacic na konferenciji za novinare u Toplicama Sveti Martin gdje je HNS održao sjednicu predsjedništva.

Cacic je naglasio da je sud u Kapošvaru u pravnoj komponenti potvrdio sve što je rekao nakon nesrece.

- O politickoj kompononenti rekli su gradani i, što mi je puno važnije, moja stranka, a što se tice eticke komponente, nitko ne treba preuzeti teret odgovornosti umjesto mene, to cu uciniti sam, rekao je.

Izjavu predsjednika Ive Josipovica da bi trebao ozbiljno razmisliti u kojoj bi mjeri trebao nastaviti obavljati funkciju potpredsjednika Vlade, Cacic je komentirao rezultatima na posljednjim parlamentarnim izborima, a posebno u III. izbornoj jedinici u kojoj je on bio nositelj liste Kukuriku koalicije.

- Gradani su znali za nesrecu, znali su stav stranke i smatram da ih ne treba ponovno pozivati da razmišljaju kako su glasovali. Pretpostavljam da je predsjednik Josipovic razmišljao kada je glasovao, kazao je.

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je da se stranka posljednjih dana suzdržavala izjašnjavati u vezi s presudom jer "nije mudro ni nužno da se prvih nekoliko minuta ni dana komentiraju nepravomocne presude", ali da je zbog prevelikog interesa javnosti zakljuceno da nakon sjednice predsjedništva trebaju ponoviti stavove stranke.

- Cacic je nakon prometne nesrece jasno dao do znanja da u slucaju bezuvjetne osudujuce presude daje ostavke na sve javne funkcije. U meduvremenu su se desili parlamentarni i unutarstranacki izbori, a stav je ostao isti - u slucaju oslobadajuce ili uvjetne presude Cacic ostaje na celu HNS-a. Presuda suda potvrdila je ispravnost takvog stava, zakljucio je Vrdoljak.

Porucio je da ce HNS s jednim utegom manje još bolje raditi za dobrobit gradana Hrvatske.

Sjednici nije prisustvovala Vesna Pusic, ciji je izostanak objašnjen obvezama zbog kojih nije mogla doci.


Podijeli: Facebook Twiter