Grobnik: Pilot spašavao putnike iz Cessne u plamenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nesreci koja se dogodila oko 10.30 sati na pisti sportske zracne luke na Grobniku, kada se prilikom slijetanja zapalio zrakoplov Cessna 172, jedna je osoba lakše ozlijedena, priopcila je Agencija za istraživanje nesreca i ozbiljnih nezgoda zrakoplova.

Kako se navodi, zrakoplovu Cessna 172, registarskih oznaka 9A-DAO, u vlasništvu Aerokluba Krila Kvarnera, "prilikom slijetanja otpala je nosna noga te je udario u nos i zapalio se".

Pilota i putnike, dvojicu 46-godišnjih Rijecana i 9-godišnju djevojcicu, doslovno je dijelilo nekoliko minuta od stradavanja u plamenoj buktinji, a prema rijecima jednog od ocevidaca, sreca je da pilot nije bio teško ozlijeden i da je uspio na vrijeme spasiti sebe i putnike iz zrakoplova.

S mjesta nesrece dvojica su Rijecana prevezena u KBC na Sušaku, djevojcica u Djecju bolnicu na Kantridi, a pilot je, kako neslužbeno saznajemo, bio u velikom šoku i odbijao otici u bolnicu.

Pregledan je u vozilu Hitne pomoci nedaleko od mjesta stradavanja, a na srecu ispostavilo se da je samo lakše ozlijeden.

U Klinickom bolnickom centru Rijeka zadržana je na lijecenju jedna od osoba ozlijedenih u današnjoj nesreci Cessne jer je utvrdeno da je teško ozlijedena, a ostali su tijekom dana otpušteni na kucnu njegu, doznaje se na Hitnom traktu bolnice.

U Hitni trakt rijeckoga KBC-a nakon nesrece su primljene tri odrasle osobe, a dvije su tijekom dana otpuštene na kucnu njegu, izvijestili su iz KBC navodeci da detaljnije informacije o stanju pacijenata ne mogu davati. U Djecju bolnicu KBC Rijeka nakon nesrece je dovezena devetogodišnja djevojcica koja se nalazila u zrakoplovu, koja je takoder otpuštena iz bolnice nakon pregleda, doznaje se neslužbeno.

Agencija za istraživanje nesreca i ozbiljnih nezgoda zrakoplova dojavu o nesreci dobila je od Ministarstva unutarnjih poslova, a potom i od Centra 112. Istražitelji za zrakoplovne nesrece odmah su se uputili na mjesto nesrece te se provodi ocevid.

Tehnicku istragu ove zrakoplovne nesrece provest ce Agencija za istraživanje nesreca i ozbiljnih nezgoda zrakoplova. Po završetku istrage Agencija ce izraditi završno izvješce, koje ce biti dostupno na službenim Internet stranicama Agencije, stoji u priopcenju. (Hina, Š. BRNCIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter