Šeks dao ostavku, Kosor nece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Necu dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora", kao što je to ucinio Vladimir Šeks, porucila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice Kluba zastupnika HDZ-a na kojoj je bilo rijeci o sinocnjim odlukama Predsjedništva stranke da se nju i Šeksa smijeni sa potpredsjednickih mjesta u Saboru.

"Nakon Sabora (HDZ-a) sam podnijela ostavku na mjesto predsjednice Kluba jer mislim da je to politicka funkcija i da je to mjesto za predsjednika stranke, ali na mjesto potpredsjednice Sabora ostavku necu podnijeti", kazala je Kosor dodavši da želi sudjelovati u saborskoj raspravi o tome. "To ce biti prilika da nešto kažem. Prije svega, kao nekakav moj savjet mladim politicarima. Ja imam dosta utakmica u nogama, i mislim da moje iskustvo može poslužiti nekome, ne nužno iz naše stranke", ustvrdila je Kosor.

Kosor je novinarima priznala da ju je sinocnja odluka Predsjedništva stranke osobno pogodila, no na novinarski upit osjeca li se sada naivno odgovorila je nijecno. "Ne osjecam se naivno nego mi se cini da sam premalo kalkulirala u svom politickim radu, a kao predsjednica stranke sigurno da sam mnogim ljudima vjerovala bez pokrica", ustvrdila je.

O odlasku iz stranke kazala je da ne razmišlja, no dodala je da je ovo kazna. "Ja jednostavno ne znam za što sam kažnjena", ustvrdila je Kosor.

Za izjavu Tomislava Karamarka novinarima kako se njoj i Šeksu spremaju predsjednicka mjesta u saborskim Odborima, Kosor je kazala: "Ja samo mislim da kad bi to bila takva odluka, ona je trebala biti donešena danas jer ja onog trenutka kad bude izglasano nepovjerenje meni moram svoje stvari pokupiti i odnijeti doma", ustvrdila je Kosor.

Stranacke kolege koji su predloženi na potpredsjednicka mjesta u Hrvatskom saboru - Željka Reinera i Tomislava Culjka nije htjela komentirati.

Šeks je pak izvijestio novinare da je "dao ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora, s obrazloženjem da više ne uživam politicko povjerenje Predsjedništva stranke". "Razocaran sam zato što ne vidim nikakvu koleraciju izmedu mojeg obavljanja dužnosti potpredsjednika Hrvatskog sabora s rezultatom unutarstranackih izbora i s odlukom predsjedništva moje stranke da mi uskrati povjerenje za obnašanje dužnosti potpredsjednika Sabora", naglasio je Šeks.

O odlasku iz stranke, kazao je, ne razmišlja. "Na Klubu sam istaknuo da cu se i dalje zauzimati, kao jedan od utemeljitelja i osnivaca stranke, za dobrobit stranke, ali da odluku Predsjedništva stranke smatram štetnom i nekorisnom", porucio je Šeks. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter