Holy: Danas ne bih poslala taj mail

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mirela Holy ni dan nakon ostavke nije htjela odgovoriti misli li osobno da je napravila veliku grešku svojim pismom predsjedniku Uprave HŽ-a Reneu Valcicu.

- Apsolutno je svejedno što ja mislim o svemu. Moj nepromišljeni postupak izazvao je veliku politicku štetu za Vladu i bitno je da snosim politicke posljedice tog nepromišljenog cina, kazala je Holy.

Na pitanje je li istina da je na dan ostavke još u deset sati imala premijerovu podršku te da je odluka o tome da mora otici iz Vlade donesena oko 15 sati, Holy je odgovorila da nema obicaj komentirati u javnosti svoje telefonske razgovore s kolegama, pa tako ni s premijerom, te se toga drži i sada. Isto je odgovorila i na pitanje je li možda premijeru preporucila neko ime za svojeg nasljednika.

Na pitanje misli li još uvijek da iza otkrivanja njene prepiske s Valcicem stoji moguca špijunaža i nezakonit nadzor ministrice, Holy je kazala da na to pitanje ne može odgovoriti, ali da se ono svakako postavlja samo po sebi, te da je sigurna da se svojim radom zamjerila vecem broju interesnih skupina.

Da se danas nade u istoj situaciji i da joj se ponovo netko povjeri da se boji za posao, Holy kaže da ne bi postupila kao prije tri mjeseca, odnosno da ne bi poslal isti mail.

- Ne, ne bih to ucinila, znam da u buducnosti nekome necu tako lako pomagati, kazala je i dodala da joj je žao što odlazi s pozicije ministrice.

Je li potreba njezine intervencije dokaz da stradaju ljudi koji se na bilo koji nacin povezuje s bivšom vlašcu i da se u javnim poduzecima i na najnižim razinama dogadaju politicke smjene, Holy je odgovorila da ona ne zna što se dogada u pojedinom javnom poduzecu, ali da je reagirala na strah žene koja je imala takav dojam.

Ministrica u ostavci kazala je da se nada da ce ljestvica koju je ona postavila poštujuci politicku odgovornost vrijediti i za ostale sadašnje i buduce clanove Vlade.


Podijeli: Facebook Twiter