Milanovic o Holy i odmoru kod Tedeschija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanovic nije baš najbolje podnio odlazak svoje ministrice Mirele Holy i informacije u javnosti da je isti dan kad se ta ostavka dogodila on sam odmarao u hvarskom ljetnikovcu poduzetnika Emila Tedeschija.

Drugi put u šest mjeseci Milanovic je morao objašnjavati zašto jedan njegov ministar odlazi. I dok je to odradio prilicno smireno, vidjelo se da teško zadržava mirnocu dok je odgovarao na pitanja o tome je li Vladi više naštetila Mirela Holy ili on osobno zbog jednodnevnog odmora s jednim od najvecih poduzetnika u zemlji.

Što se tice Holy, Milanovic je kratko objasnio da mu je žao što ona odlazi, ali da je sadašnja Vlada postavila standarde kojih ce se držati.

Kazao je da još uvijek nema ime novog ministra, da o tome intenzivno razmišlja, ali je porucio da je ministrica Holy provodila politiku Vlade i da ce tako nastaviti i njen nasljednik. Dodao je i da nitko ne treba biti sretan zbog njene ostavke.

- Ja mogu govoriti o profilu Mirele Holy, mogu koliko hocete govoriti o njenom poštenju, ali necu, jer se ovdje ne radi o tome, ustvrdio je premijer.

Je li Mirela Holy otišla zato što je poslala spomenuti mail ili zato što je javnost za njega saznala, Milanovic je propustio odgovoriti, a nije želio komentirati ni njezinu sumnju da je netko špijunira, vec je rekao da je zagovaranje i intervencija za nekog tko je clan stranke naprosto pogrešno ponašanje.

- Kako informacije izlaze van? Kako neciji mailovi izlaze van? Ja to ne mogu recu, ali nije da o tome ne razmišljam, kazao je Milanovic.

Komentirajuci cinjenicu da je u javnost procurila informacija da je bio kod Tedeschija na Hvaru, Milanovic je odgovorio ne spominjuci uopce njegovo ime.

Kazao je da je "s nekim ljudima, što je javnosti poznato, prijatelj 30 godina" i da javnost zna s kim se on druži. No smatra da je uz to bitno i da se javnost ima pravo pitati dobiva li ta osoba s kojom je on desetljecima prijatelj poslove od države i je li monopolist.

Milanovic tvrdi da njegov prijatelj, otkad je on predsjednik SDP-a, nije niti ce biti donator te stranke.

Naoko smirenog Milanovica malo je iz takta izbacilo pitanje je li Vladi više štete od Holy nanio on "odlaskom kod jednog HUP-ovca u trenutku dok se ukida trajna primjena kolektivnih ugovora".

- Pitanje je sugestivno, ali necete me isprovocirati. Prestanimo s tim izrazima, sindikalisti ili hupovci. Ne dijelim ljude na hupovce i one koji to nisu. Spavat cu i na najskupljim i na najskromnijim mjestima, odgovorio je Milanovic koji se ipak mrvicu dao isprovocirati.

Milanovic je istaknuo i to da se on ni ne pokušava sakriti jer to nije ni moguce obzirom da je on šticena osoba i policija i lokalna vlast znaju gdje se krece. Mogao bih se, naglasio je premijer, pokušati skrivati, ali mu to, tvrdi, ne pada na pamet.


Podijeli: Facebook Twiter