Pljackaš se ustrijelio i umro u bolnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacka Policijska uprava izvijestila je da je nakon jucerašnje pljacke poslovnice Privredne banke u Zagrebu policija pokušala uhititi razbojnika blizu njegova stana u Laništu, no on se nakon bijega ustrijelio u automobilu blizu motela "Plitvice".

Na konferenciji za novinare nacelnik Odjela opceg kriminaliteta zagrebacke Policijske uprave Krešimir Antolic rekao je da je nakon pljacke poslovnice Privredne banke u Zagrebu policija ušla u trag 42-godišnjem razbojniku koji je policiji poznat po mnogim teškim kaznenim djelima, poput napada na policajca, zbog kojih je bio u zatvoru u Italiji.

Nakon pljacke, policija je osumnjicenika namjeravala uhititi oko 22 sata ispred unajmljenog stana u zagrebackome naselju Laništu u kojem je bila i njegova djevojka, a pridružila joj se specijalna policija iz ATJ Luckog.

Buduci da je osumnjicenik poceo bježati automobilom, policija je upotrijebila oružje i pucala u automobil, rekao je Antolic i dodao da je ozlijeden jedan policajac.

Na zagrebackoj obilaznici kod motela "Plitvice" bjegunac je stao i pred policajcima si pucao u glavu, rekao je Antolic, dodajuci je prevezen u KB Sestara milosrdnica, gdje je i umro. Tijekom ocevida u vozilu je pronaden gotovo sav opljackani novac, oružje koje je oteo zaštitaru i dio odjece koju je nosio tijekom razbojstva, izvijestio je Antolic i dodao kako je nedvojbeno da je on pocinitelj jucerašnjeg razbojstva, a po nacinu kako su opljackane neke druge poslovnice banaka policija sumnja da je pocinitelj upravo taj muškarac.

Takošer, Krešimir Antolic rekao je da je jucer završena kriminalisticka istraga nad 45-godišnjakom za kojega policija osnovano sumnja da je opljackao tri poslovnice banaka i odnio oko 160 tisuca kuna.

On je uhicen u istocnome dijelu Zagreba nakon opsežne kriminalisticke istrage, izvijestio je, ddoajuci da osumnjicenik od ranije nije imao policijski dosje i da nije bio kažnjavan.

Motiv mu je, izvijestio je Antolic, bio velik dug kamatarima i krediti u nekoliko banaka. Istaknuo je da je kod njega pronadeno oružje kojim se koristio u razbojstvima i pištolji koje je oteo zaštitarima, a nakon kriminalisticke istrage doveden je u zatvorski pritvor uz posebno izvješce opcinskome državnom odvjetniku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter