Milanovic: Pred nama je težak posao, nema bježanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu objavljeni su rezultati stranackih izbora za predsjednika, koji su, doduše, bili poznati i ranije jer aktualni predsjednik stranke Zoran Milanovic i nije imao protukandidata.

Nakon 51 posto obradenih birackih mjesta, pokazalo se da je izlaznost bila 64,8 posto što su u SDP-u ocijenili zadovoljovajucim.

- Hvala svima što su uopce izašli na ove izbore. Imam srecu i zadovoljstvo da su mi ljudi SDP-a dali povjerenje još cetiri godine. Pred nama je težak posao, ali to smo htjeli. To je zadatak koji raduje i obavezuje, to je teret na koji smo spremni. Bježanja i izgovora nema, rekao je Milanovic, dodavši na kraju svog kratkog obracanja "Idemo raditi za Hrvatsku i za SDP."

"I u drugim državama zapadne demokracije je tako. U Americi, Velikoj Britaniji, Njemackoj, kad stranka pobijedi, kad ostvari nekakav cilj ili ga prebaci, onda u pravilu nema protukandidata", odgovorio je Milanovic novinarima na pitanje koja je svrha glasati za samo jednog kandidata.

Napomenuo je da SDP vec ima iskustva u neposrednim unutarstranackim izborima, kada su stranackog kandidata za predsjednika države birali svi clanovi SDP-a izmedu Ive Josipovica i Ljube Jurcica. Rijec je, istaknuo je, o detaljno razradenoj proceduri u kojoj SDP-ovci glasaju na više od 520 birackih mjesta u svim stranackim organizacijama.

"E sad, naravno, i u slucaju da je samo jedan kandidat, ta procedura se mora poštivati. Demokracija je komplicirana i katkad dosadna", rekao je Milanovic. (T. TOMICIC/NL,Hina)


Podijeli: Facebook Twiter