Laburisti poceli s akcijom "Pitajte Vladu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoci 1. svibnja, Medunarodnog praznika rada, Hrvatski laburisti - Stranka rada danas u cijeloj Hrvatskoj, na ulicama i štandovima, pocinju s akcijom "Pitajte Vladu", koja je trajati do 12. svibnja, a smisao joj je da gradani postave pitanja koja ce stranka proslijediti ministrima, a odgovore proslijediti gradanima na njihove kucne adrese.

Akciju je na zagrebackom Trgu kralja Tomislava - ispred ulaza u Importanne centar predstavio predsjednik zagrebacke podružnice Hrvatskih laburista Robert Prugovecki koji je istaknuo da se akcija provodi na nacionalnoj razini, u više od 100 ogranaka po cijeloj Hrvatskoj, a u Zagrebu u svim gradskim cetvrtima.

Pojasnio je da ce na razlicitim lokacijama imati štandove gdje ce gradani moci postaviti svoja pitanja, staviti ih u kutiju. Stranka ce ih nakon sistematizacije preko svojih saborskih zastupnika proslijediti ministrima. Kad stignu odgovori proslijedit ce ih gradanima na njihove kucne adrese.

"Smisao akcije je da se gradani ukljuce u neposrednu demokraciju te da mogu putem naših saborskih zastupnika postaviti pitanja ministrima koji su dužni u roku od 30 dana odgovoriti", pojasnio je Prugovecki, ocjenivši da je odaziv gradana dobar.

Istaknuo je da ce od vlade na konstruktivna pitanja gradana tražiti konstruktivne odgovore. Rekao je da su akciju odlucili provesti uoci Medunarodnog praznika rada zato što je, kako je kazao, "ugrožen rad". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter