Varaždin izbacen iz Prve HNL

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnja utakmica 24. kola Prve HNL izmedu Cibalije i NK Varaždina nece se odigrati jer NK Varaždin nije izvršio financijske obveze prema bivšim igracima Milanu Pavlicicu i Igoru Prahicu, a buduci da je to Varaždincima druga neodigrana utakmica u ovoj sezoni, taj klub je izbacen iz Prve lige.

Varaždin je zbog dugovanja suspendiran odlukom Disciplinske komisije HNS-a, a buduci da do petka u 16 sati Varaždinci nisu izvršili obveze, utakmica u Vinkovcima se nece odigrati, a NK Varaždin ce se od iduce sezone natjecati u najnižem rangu, u Županijskoj ligi.

Prema povjereniku za natjecanje Josipu Breznom, neizvršenjem financijskih obveza suspenzija Varaždina nije prestala, niti je njezina primjena odgodena, pa se temeljem clanka 136. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS utvrduje neigranje utakmice Cibalia - Varaždin.

Buduci da je odigrano više od pola utakmica sezone, prema pravilima svi rezultati Varaždina do danas ostaju, a sve preostale utakmice Varaždinaca do kraja sezone registrirat ce se rezultatom 3:0 za protivnike.


Podijeli: Facebook Twiter