Uljanik po modelu radnickog dionicarstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitski škver prodaje se samoborskom DIV-u, ponude Danka Koncara za Trogir i Kraljevicu su odbijene, pri cemu Kraljevica odlazi u stecaj, a za Trogir, kao i za rijecki 3. maj, traži se novo rješenje za privatizaciju i restrukturiranje, dok ce se Uljanik privatizirati po modelu radnickog dionicarstva i dokapitalizacijom, odluceno je na današnjoj sjednici Vlade.

Hrvatska brodogradnja ce opstati, i dalje cemo graditi velike brodove, s nešto manje ukupne bruto registarske tonaže ali s vecom vrijednošcu brodova i vecom zaradom, izjavio je premijer Zoran Milanovic komentirajuci donošenje tih odluka.

Hrvatska brodogradilišta u zadnjih 50 - 60 godina bila su u vlasništvu države koja je bila odgovorna za sve njihove gubitke i loše poslovanje. Više ne može ostati tako, stvari se moraju mijenjati, a nemamo vremena za gubljenje, naglasio je Milanovic.

S EU je ispregovarano ono što je jedino bilo moguce, jer to je realnost. Prethodna Vlada i pregovaraci bili su ograniceni nekim realnim okvirima i ništa drugo nisu mogli napraviti, ocijenio je premijer.

Hrvatska je jedina nova clanica EU i jedina slavenska zemlja koja živi na moru, od mora i uz more više od tisucu godina. Mi smo mala zemlja na moru, a Poljska je velika zemlja koja ima malo more, dodao je Milanovic.

Vodstvo nezavisnog sindikata u Brodosplitu ocijenilo je nazakonitom današnju odluku Vlade da se splitsko brodogradilište proda samoborskom DIV-u. "Odluka Vlade nije u skladu sa zakonom pošto je istekao rok natjecaja za prodaju Brodosplita, a tvrtka DIV nema niti dovoljna bankovna jamstva za kupnju našeg škvera", izjavio je danas za Hinu predsjednik Nezavisnog sindikata u Brodosplitu Zvonko Šegvic.


Podijeli: Facebook Twiter