Preminuo teško opeceni djelatnik Plive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Preminuo je jedan od dvojice Plivinih djelatnika koji su najteže stradali u petak u požaru nakon eksplozije u proizvodnom pogonu te tvrtke, priopceno je danas iz Plive.

Unatoc brzim reakcijama svih timova, a posebice lijecnickog tima Klinike za traumatologiju u Zagrebu i cinjenici da su sve nadležne službe Plive, kao i odgovorni u gradu reagirali u najkracem vremenskom roku, nastale ozljede bile su preteške, navodi se u priopcenju Plive koja je izrazila iskrenu sucut clanovima obitelji tragicno stradalog kolege Saše Burnica.

Burnic je u Plivi radio od 2007. u farmaceutskoj proizvodnji, a zaposlenici ce ga se sjecati kao iznimno vrijednog i požrtvovnog kolege, stoji u priopcenju.

Drugi teže ozlijedeni Plivin zaposlenik izvan je životne opasnosti te se oporavlja u Klinici za traumatologiju, a djelatnici kojima je pružena medicinska pomoc zbog udisanja dima, pušteni su iz KB Sveti Duh na kucnu njegu.

Do nesrece u Plivinom proizvodnom pogonu došlo je zbog izbijanja požara na lokaciji Prilaz baruna Filipovica, u zgradi farmaceutskih tehnickih operacija.

Ocevid i istražne radnje su u tijeku, a do utvrdivanja svih relevantnih cinjenica proizvodnja ce biti zaustavljena. U istrazi kao i sanaciji bit ce ukljucene sve hrvatske strucne službe, ali i inozemni strucnjaci.

Plivina postrojenja spadaju u najsuvremenija i izgradena su prije samo nekoliko godina. Iako su redovito održavana kako bi se osigurali najbolji standardi i stupanj sigurnosti i zdravlja zaposlenika, nažalost, došlo je do nesretnog dogadaja, navodi se u priopcenju Plive u kojem se ujedno izražava žaljenje zbog nesretnih okolnosti.


Podijeli: Facebook Twiter