Koncar odustao od 3. maja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danko Koncar objavio je u cetvrtak da njegova ponuda za rijecko brodogradilište 3. maj više nije aktualna, ali da se nada ulasku u Brodotrogir i Kraljevicu.

Gostujuci u HTV-ovom Dnevniku Koncar nije detaljizirao zašto odustaje od rijeckog brodogradilišta, samo je napomenuo da su se okolnosti promijenile i da to ne bi trebalo znaciti stecaj za 3. maj jer za to, kazao je, nema zakonskih uvjeta o cemu su ga, dodao je, uvjeravali ljudi iz ovog brodogradilišta.

Koncar je obznanio da s njemackim partnerom, a ocito je rijec predstavnicima SIAG-a, istima s kojima je obilazio rijecki i kraljevicki škver, ulazi u off-shore program u kvarnerskom bazenu u sklopu kojeg, tvrdi, planira otvoriti 1.700 radnih mjesta.

Rekao je da se radi o lokalitetu u blizini Kraljevice pa bi se moglo zakljuciti da je u pitanju bivši trecemajski pogon Peškera na otoku Krku, koji je sada u vlasništvu države.

Danko Koncar još je jednom ponovio da u svojim ponudama za kupnju škverova nije mijenjao "nijednu tocku, nijedan zarez". Sada je na potezu Vlada koja bi, valjda, trebala biti ta koja ce prva reci tisucama škverana kakva je njihova sudbina. (O. ANTEŠIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter