Nakon Zagreba, IKEA u Rijeci i Splitu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanovic razgovarao je danas s predstavnicima švedske tvrtke IKEA o kratkorocnim i dugorocnim aktivnostima te tvrtke, koja planira otvoriti prvu robnu kucu u Hrvatskoj do kraja iduce godine.

Glavni izvršni direktor IKEA Grupe Mikael Ohlsson istaknuo je odlucnost kompanije da dode na hrvatsko tržište i upoznao Milanovica s trenutnom situacijom u gradnji prve IKEA-ine robne kuce u Hrvatskoj, priopceno je iz Vlade.

Nadam se da ce prva IKEA-ina robna kuca biti otvorena do kraja 2013. godine u Rugvici kraj Zagreba, rekao je Ohlsson novinarima nakon sastanka.



Švedski koncern takoder vidi veliki potencijal u proširenju suradnje s lokalnim dobavljacima. Pored Tvina iz Virovitice, s kojim IKEA suraduje vec 30 godina, i Feroplasta iz Buja, tražimo i druge dobavljace u Hrvatskoj, naglasio je Ohlsson.

Sastanku je nazocio i veleposlanik Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Fredrik Vahlquist koji je istaknuo da ce IKEA u Zagrebu biti prva takva robna kuca u cijeloj regiji. Najavio je da se dugorocno planiraju otvoriti još dvije robne kuce, u Splitu i Rijeci.

Premijer Zoran Milanovic izrazio je punu potporu IKEA-inim planovima za Hrvatsku istaknuvši da ce Vlada pomagati, sukladno svojim ovlastima i mogucnostima, ostvarenju te važne investicije koja ce otvoriti nova radna mjesta i pružiti široke mogucnosti suradnje lokalnoj industriji. U tome cemo vam biti partneri, porucio je Švedanima Milanovic.

Prema planovima IKEA-e, u Rugvici trebaju biti izgradeni robna kuca i trgovacki centar. U robnu kucu uložilo bi se od 50 do 60 milijuna eura, a u trgovacki centar oko 200 milijuna eura, što znaci ukupno ulaganje od oko 250 milijuna eura. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter