Koncar otpušta od 1.000 do 1.500 trecemajaca?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danko Koncar na susretu sa sindikalcima "3. maja" u subotu porucio je kako nema novih i sigurnih poslova koje bi kao potencijalni buduci vlasnik donio sa sobom i tako zaposlio kapacitete rijeckog škvera.

Situacija na svjetskom tržištu je iznimno teška, objasnio je Koncar. Prema sadašnjem stanju zaposlenosti, elaborirao je Koncar, u rijeckom brodogradilištu višak je od 1.000 do 1.500 radnika. I tu staje svaka slicnost u tome kako su predstavnici sindikata i radnika shvatili Koncarevo izlaganje.

I dok glavni povjerenik vecinskog Sindikata metalaca (SMH) Juraj Šoljic ovu Koncarevu izjavu tumaci kao generalnu, u njegovom pokušaju da docara nimalo lagodnu situaciju s novim poslovima, njegov kolega iz Sindikata Istre i Kvarnera (SiK) Vedran Sabljak shvatio ju je krajnje ozbiljno, baš kao i predsjednica Radnickog vijeca "3. maja" Nada Jelinic-Starcevic.

Pitam se koja je to država toliko luda da vraca i sanira dugove "3. maja", i to njegovom imovinom ako ce se na kraju pokazati da je toliki višak ljudi?!

Gospodin Koncar vrlo je jasno rekao kako nema novih poslova na vidiku, a ako i bude to nece biti u bliskoj buducnosti. Zašto onda država uplice Koncara osim ako se na taj nacin ne misli riješiti poduzeca kojima ne zna upravljati, upitala se nakon sastanka Nada Jelinic-Starcevic.

Juraj Šoljic, Koncareve procjene o višku zaposlenih smatra kao usputnu ilustraciju i podsjeca da je u programu restrukturiranja "3. maja" jasno zavedena brojka o buducih 1.900 zaposlenih što bi bilo oko petstotinjak manje nego sada.

Kako doznajemo, Koncar je na sastanku spominjao njemackog partnera s kojim bi trebao razgledati pogone Peškere na otoku Krku i mogucnosti koje taj izdvojeni pogon nudi za izradu dijelova temelja za vjetroelektrane.

S Dankom Koncarom se u "3. maju" na sat vremena susreo i rijecki gradonacelnik Vojko Obersnel.

Danko Koncar dao je naslutiti kako ozbiljno razmišlja o restrukturiranju i svojim ulaganjima u brodogradnju, prvenstveno u "3. maj", bilo je sve što je rijecki gradonacelnik mogao reci nakon sastanka.


Podijeli: Facebook Twiter