Hrvatski vojnik u Afganistanu ozlijedio sebe i kolegu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pripadnik 18. hrvatskog kontigenta u misiji ISAF, koji je rasporeden na docasnickoj dužnosti u kampu "Mike Spann" na sjeveru Afganistana, ozlijedio se prilikom opaljenja iz osobnog vatrenog oružja (pištolj) u srijedu u vecernjim satima po lokalnom vremenu, priopceno je u cetvrtak iz MORH-a.

Tom prilikom je takoder istodobno lakše ozlijeden i još jedan pripadnik ISAF-a koji nije iz sastava hrvatskog kontigenta. Odmah po dogadaju, obojica ozlijedenih, od kojih jedan ima prostrjelnu ozljedu potkoljenice, a drugi prostrjelnu ozljedu natkoljenice, lijecnicki su zbrinuti, te su prebaceni u bolnicu kampa "Marmal" na sjeveru Afganistana i izvan su životne opasnosti.

Obitelj ozlijedenog pripadnika OSRH, kojemu je ovo drugo sudjelovanje u misiji ISAF, izviještena je o dogadaju, a o navedenom slucaju provest ce se istraga.

Upravo ovih dana pripadnici 18. hrvatskog kontigenta u cijem je sastavu i ozlijedeni pripadnik OSRH završavaju svoje šestomjesecne zadace u Afganistanu i u tijeku je primopredaja dužnosti sa 19. hrvatskim kontigentom koji je prije nekoliko dana upucen u misiju ISAF u Afganistanu. 


Podijeli: Facebook Twiter