Nastave li cijene divljati, možda smanjimo trošarine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar financija Slavko Linic najavio je da bi Vlada, nastave li cijene nafte i dalje divljati, mogla reagirati smanjenjem trošarina na benzine kod iduce promjene cijena, što bi znacilo za dva tjedna.

- Vjerojatno kod iduce promjene, ako zaista cijene nafte budu i dalje divljale, kazao je Linic u ponedjeljak navecer odgovarajuci u Dnevniku Nove TV na pitanje kada bi Vlada mogla reagirati na porast cijena benzina.

Na upit hoce li Vlada reagirati smanjenjem trošarina kada cijene derivata prijedu 12 kuna ili vec sada, Linic je kazao da Vlada na cijene naftnih derivata može reagirati smanjenjem trošarina, u ovom trenutku kod benzina.

- Uvijek je to pitanje trošarina. Kod benzina se i u ovom trenutku može intervenirat. Nažalost, kod dizela ne jer smo ispod minimuma koje je EU propisao kao trošarine da ne bismo mogli utjecati negativno na konkurentnost.

Ali pregovaramo da i Europska unija pocne razmišljati o visokoj cijeni goriva i da možda ta mjera onda bude jedinstvena za sve zemlje Europe, kazao je Linic.


Podijeli: Facebook Twiter