Ravnateljica Porezne uprave: Nisam dužna 173.000 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ravnateljica Porezne uprave Nada Cavlovic Smiljanec demantirala je u petak priopcenjem optužbe iz anonimne predstavke premijeru Zoranu Milanovicu da je zbog njezinog duga dvjema bankama sud u Virovitici pokrenuo cetiri ovršna postupka u ukupnom iznosu vecem od 173 tisuce kuna.

- Demantiram sve navode iz anonimne prijave. Naime, sudski sporovi koje sam vodila vezano za kamatu na kreditnim karticama sa spomenutim bankama (Zagrebacka banka i PBZ) su završeni i sva dugovanja su po okoncanju sporova i na vrijeme podmirena, istice u priopcenju.

Jedini sudski spor koji se trenutno vodi jest, kako tvrdi, spor oko obrtnickog kredita u kojem je ona sudužnik, a njen suprug jamac, a koji se trenutno vodi pred Opcinskim sudom u Virovitici.

- Naime, glavni dužnik, tj. obrt bar Oko, završio je u stecaju, a ja sam kao sudužnik podmirivala rate kredita do svibnja prošle godine. Buduci da ni na koji nacin suprug i ja nismo uspjeli mirno riješiti to pitanje, ono se rješava sudskim putem, pojašnjava ravnateljica Porezne uprave.

U anonimnoj predstavci koja je naslovljena na ministra financija Slavka Linica, a potpisana sa "zabrinuti gradani i stranacki kolege", navodi se da su protiv ravnateljice Porezne uprave izdana cetiri ovršna rješenja.

Medu ovršnim rješenjima, navodi se u predstavci, jesu i ono suda u Virovitici od 16. rujna 2010. i to zbog duga kod Privredne banke Zagreb od 39.381 kune.

Takoder se navodi ovršno rješenje od 7. listopada 2010. istog suda zbog duga kod Privredne banke od 57.695 kuna. Sud u Virovitici izdao je i ovršno rješenje 10. studenog 2010. zbog dugovanja kod Zagrebacke banke od 37.998 kuna. Osim virovitickog, ovršno rješenje izdao je i sud u Slatini 23. rujna 2010., i to zbog dugovanja od 14.353 kune.

Linic novinarima u Saboru nije htio komentirati taj slucaj rekavši samo da se prvo mora upoznati s predmetom.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je da ocekuje hitru reakciju i ministra financija i predsjednika Vlade Zorana Milanovica. "Upravo on mora odgovoriti može li takva osoba ostati raditi u tako osjetljivom sustavu. To je pitanje za njega i nadam se da se nece skrivati iza leda ministra Linica", porucila je Kosor.

Takoder je napomenula da je HDZ vec zatražio od resornog ministra smjenu Cavlovic Smiljanec zbog „njezinih neodmjerenih i nekontroliranih izjava vezanih za opraštanje dugova, odnosno kamata".

Dragutin Lesar (Hrvatski laburisti) novinarima je kratko komentirao slucaj ravnateljice Porezne uprave: "Rekli su u Kukuriku koaliciji 'strucni, sposobni i lojalni'. Kad zadovoljite ovaj treci kriterij, prva dva nisu bitna. To je sad ocito!".


Podijeli: Facebook Twiter