Edo Kos na celu Hrvatskih cesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U skladu s onim što se u istarskim politickim kuloarima vec odavno najavljivalo, Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u cetvrtak predložila Skupštini Hrvatskih cesta opoziv dosadašnjeg predsjednika društva Josipa Škorica i izbor Porecana Ede Kosa za novog predsjednika uprave.

Drugi clan uprave bit ce Jurica Krleža, SDP-ov kadar iz Krapinsko-zagorske županije, koji je Istru nedavno posjetio u delegaciji sa županom Sinišom Hajdaš Doncicem. Kos ce u skladu s novim imenovanjem napustiti funkciju poreckog dogradonacelnika i na mandat od cetiri godine preuzeti funkciju celnika jednog od najvažnijih državnih poduzeca. (T. K.)



Jakovcicev zamjenik postaje Komadinin pomocnik?

Zamjenik istarskog župana Vedran Grubišic izgledni je pomocnik ministra Zlatka Komadine, informacija je koja se u cetvrtak proširila u istarskim politickim krugovima. Grubišic kaže da je to cisto nagadanje.

- Ne mogu ništa komentirati, nemam nikakve informacije, kratak je bio odgovor zamjenika istarskog župana Vedrana Grubišica na upit o istinitosti informacije.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, na cijem su dnevnom redu bila mnogobrojna imenovanja, Grubišicevo se ime nije pojavilo. (GI)



Radovan Cvek u Upravu Plinacroa, Lorencin u Fond za zaštitu okoliša

Na sjednici Vlade predloženo je i da se na iducoj skupštini Plinacroa d.o.o. opozove dosadašnji direktor Jerko Jelic Balta te imenuje nova peteroclana Uprava u kojoj bi, kao clan, bio i Puljanin Radovan Cvek. Nakon što je vec stiglo pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, konacnu odluku u cetvrtak navecer je donijela Glavna skupština te tvrtke.

Ujedno je na dužnost clana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost kao predstavnik Ministarstva gospodarstva imenovan Medulinac Darko Lorencin. (P. G.)



Peda Grbin u Antikorupcijskom vijecu

Odbor za izbor i imenovanja je Hrvatskom saboru predložio da za predsjednicu Nacionalnog vijeca za pracenje provedbe strategije suzbijanja korupcije imenuje Anu Lovrin (HDZ).

Za clanove Antikorupcijskog vijeca predloženi su Peda Grbin (SDP), Jadranka Kosor (HDZ) te Dragutin Lesar (Hrvatski laburisti).

I Tanja Vrbat (SDP) predložena je za nove funkcije, potpredsjednice saborskog Odbora za meduparlamentarnu suradnju te clanice saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeca Europe. (H)



Bardic ce savjetovati besplatno

Predsjednik Vlade Zoran Milanovic imenovao je Zinku Bardic posebnom savjetnicom za odnose s javnošcu, a poslove posebne savjetnice obavljat ce bez naknade, priopceno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošcu. Bardic je javnosti poznata kao novinarka Radija 101. Po Zakonu o Vladi predsjednik Vlade može imenovati posebnog savjetnika radi izrade razvojnih planova i analiza te njihove provedbe. (H)

Istarski župan Ivan Jakovcic odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta imenovan je prije nekoliko dana u Upravno vijece poreckog Instituta za poljoprivredu i turizam. Uz njega clanovi vijeca su dr.sc. Sandi Orlic iz rovinjskog Centra za istraživanje mora "Ruder Boškovic" i dr.sc. Dario Novoselovic s Poljoprivrednog instituta u Osijeku. (GI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter