Napadi su sve brutalniji, ali nece nas izbaciti iz posla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Taksi Cammeo, tvrtka koja se bavi uslugom prijevoza taksijem u Zagrebu, izvijestio je da su njegovi djelatnici žrtve sve brutalnijih napada vozaca udruge Radio taksi Zagreba te da takve fizicke i verbalne napade na svoje djelatnike i klijente više nece tolerirati.

Kako je rekao u cetvrtak na konferenciji za novinare tehnicki direktor Taksi Cammea Dražen Medic, zadnji takav napad dogodio se u srijedu na zagrebackom Glavnom kolodvoru kada je fizicki napadnut njihov vozac i jedna stranka, a prije nekoliko dana jedan njihov djelatnik teško je pretucen kod zagrebacke bolnice Rebro.

Za te napade optužili su taksiste iz Radio taksi Zagreba, koji ih, po njihovim rijecima, od pocetka rada fizicki i na druge nacine napadaju.

Direktor Taksi Cammea Vladimir Minovski rekao je da su njihovi vozaci meta raznih napada vozaca Radio taksija zato što je Cammeo bio prvi koji je razbio njihov monopol i otvorio tržište drugim taksi poduzecima.

Dodao je da vozaci drugih taksi poduzeca - Oryxa i Eco-taksija, nemaju nikakvih problema s vozacima Radio taksija te da se bez problema koriste taksi stajalištima u Zagrebu na koje i Cameo ima pravo, ali se njima ne koristi jer se vozaci boje fizickih napada.

Minovski je rekao da ih sve to nece izbaciti iz posla i od mjerodavnih službi zatražio da ih zaštite. Istaknuo je da policija dosad nije uhitila napadace iz Radio taksija na njihove vozace i klijente, niti im je oduzeta licencija za taksi službu.

Na konferenciji za novinare nekoliko vozaca Taksi Cammea svjedocilo je o napadima na njih i njihove stranke, a u petak ce se, navode u Taksi Cammeu, održati sastanak s predstavnicima zagrebacke Policijske uprave i Radio taksija, o cemu ce obavijestiti javnost.


Podijeli: Facebook Twiter