Dugovi za dopunsko mogu i u ratama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Upravno vijece Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) odlucilo je u petak osiguranicima olakšati otplatu duga za dopunsko zdravstveno osiguranje za prošlu i ranije godine tako da ce dug, nastao zbog neredovitih uplata premija i pripadajucih troškova, moci otplatiti u cetiri do šest rata.

Direktor HZZO-a Tihomir Strizrep izjavio je da ukupni dug osiguranika za dopunsko osiguranje iznosi izmedu 15 i 16 milijuna kuna. Inace, zavod je u prošloj godini od dopunskog prihodovao 1,2 milijarde kuna.

Upravno vijece utvrdilo je i maksimalne mjesecne novcane iznose za provodenje postupaka magnetske rezonance (MR) za izvanbolnicke ustanove s kojima je HZZO za tu pretragu sklopio ugovor. Strizrep kaže da su ti iznosi 20 posto niži, za koliko je prije nekoliko mjeseci snižena i cijena pretrage MR.

Dodaje da je djelatnost MR u tim ustanovama sada izdvojena od ostalih radioloških pretraga, što ce omoguciti efikasnije pracenje broja obavljenih postupaka i njihove troškove te utjecati na smanjenje listi cekanja.


Podijeli: Facebook Twiter