Šerbedžija nagovara Angelinu da kupi parcelu u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Došla, vidjela, oduševila. Svjetski poznata glumica i novopecena redateljica Angelina Jolie prošla je crvenim tepihom ispred Cinestarovog IMAX kina u zagrebackom Arena centru uoci hrvatske premijere njenog filma "U zemlji krvi i meda" na sveopce oduševljenje brojnih fanova.

Kratko se zadržala ispred onih novinarskih ekipa koje su prema protokolu dobile par minuta njenog dragocjenog vremena da bi se potom uputila na premijeru svog redateljskog prvijenca, na koju opet vecina novinara nije imala pristup. No barem je nekoliko fanova dobilo njen autogram.



Angie! Angie! - orilo se Arenom u orkestriranom doceku holivudske superzvijezde koja je u Zagreb doputovala bez supruga Brada Pitta.

No društvo joj je kao pratitelj radio Rade Šerbedžija, njen osobni prijatelj, ali i jedan od glumaca u filmu. Uz njih je na hrvatskoj premijeri filma bila i glumacka ekipa predvodena glavnim glumcima Zanom Marjanovic i Goranom Kosticem, uz Vanesu Glodo i Branka ?urica.



Lijepa kao na ekranu

I uživo jednako lijepa kao i na ekranu, Angelina Jolie strpljivo je odgovarala na novinarska pitanja pa smo tako mogli saznati da joj je i zagrebacka premijera iznimno važna kao i to da, ako film i upire prst u nekog, onda je to medunarodna zajednica koja nije pravovremeno reagirala da sprijeci rat na ovim prostorima.

Uz to, prema njenim rijecima film bi trebao potaknuti i ljude u drugim zemljama da progovore o opresijama koje oni trpe.

- Znam da se Hrvatska, kao i Bosna, godinama borila za svoju slobodu i da vam nece biti lako gledati film, no nadam se da cete ga prihvatiti kao što ste prihvatili mene i filmsku ekipu, rekla je Angelina zagrebackoj publici okupljenoj na premijernoj projekciji njezina redateljskog i scenaristickog prvijenca.

A film zbog kojeg je Jolie doputovala u Hrvatsku drugi put prati pricu bosanskog Srbina i Bošnjakinje ciju vezu prekida rat u Bosni. Oni se ponovno srecu u srpskom logoru u kojem se sustavno siluju muslimanke. Film je, posebno u Srbiji, izazvao puno kontroverzi zbog prikazivanja Srba u negativnijem svjetlu od ostalih, na što je pak Jolie uzvratila da su Srbi divni ljudi, ali da trebaju preuzeti odgovornost za svoj dio krivice.

Nije ostala u Zagrebu


I dok je Angelina kružila crvenim tepihom, 500-tinjak uzvanika premijere lagano je pocelo prilaziti, navirujuci se ne bi li vidjeli barem dio jedne od najslavnijih žena svijeta koja je, eto, odlucila snimiti film o ratu na ovim prostorima.

Medu poznatima koji su se pojavili u Arena centru bili su Robert i Anica Kovac, Branka Krstulovic, Milana Vlaovic i Leon Lucev sa sinom Ivanom.



"U zemlji krvi i meda", premijerno prikazan u SAD-u krajem godine, bio je nominiran za Zlatni globus u kategoriji stranog filma, a osvojio je nagradu Stanley Kramer Ceha americkih producenata za radove koji doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupacan i oplemenjujuci nacin.

U distribuciji Blitz Film i Videa film ce se u hrvatskim kinima prikazivati od 18. veljace.



Šerbedžija: Nagovaram Angelinu da od Koncara kupi parcelu na Dragoneri


Rade Šerbedžija nagovara Angelinu Jolie da od njegovog dragog prijatelja Danka Koncara kupi parcelu nasuprot Brijuna, na Dragoneri, rekao je Šerbedžija u izjavi za "Exkluziv Specijal" RTL televizije.

- Ja bih bio najsretniji da Angie i Brad sagrade svoju kucu u Istri, blizu mene, i da njenu djecu ucim igrati karte, briškule i trešeta. I da oni dovode svoje prijatelje u ovu našu lijepu zemlju i da na taj nacin promoviramo našu zemlju, rekao je Šerbedžija.

Jolie je na to rekla da njezin partner Brad Pitt vec gleda fotografije Hrvatske i da je zainteresiran za mogucu kupnju necega ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter