Milanovic na beckom Opernbalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalni 56. bal u Beckoj državnoj operi "Opernball", koji nazivaju i Bal Republike, otvoren je u cetvrtak navecer u toj opernoj kuci okupivši brojne uglednike iz politickog, gospodarskoj i kulturnog života Austrije i njihove goste iz inozemstva, medu kojima je kao gost austrijskog saveznog kancelara Wernera Faymanna i predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanovic.

Bal je jedan od najznacajnijih kulturnih dogadaja u austrijskog metropoli. Održava se pod pokroviteljstvom austrijskog predsjednika Heinza Fischera koji ga je ocijenio velikom svecanošcu duge tradicije, a kako je rekao, prigoda je i za razgovore i susrete.

Bal balova tradicionalno okuplja austrijski državni vrh, uglednike iz politickog, gospodarskog i kulturnog života, te njihove goste iz inozemstva.

Pocasni gost austrijskog kancelara Wernera Faymanna je hrvatski premijer Zoran Milanovic sa suprugom Sanjom koji je uoci susreta sa svojim domacinom u sjedištu austrijske vlade izjavio da je poziv austrijskog kancelara "lijepa gesta". Hrvatski premijer pratio je svecano otvorenje u glavnoj loži u kojoj je bio austrijski državni vrh te kao gost austrijskog predsjednika Fischera i glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon.



Austrijski kancelar Faymann na balu je izjavio da je ovo posebna vecer te da mu je drago što mu je gost predsjednik hrvatske vlade s kojim ima mnogo tema za razgovore.

Glavni tajnik UN Ban Ki-Moon izjavio je na balu da je veliki prijatelj becke tradicije. "Moj san je da svi ljudi na svijetu, bez obzira bili bogati ili siromašni, žive dostojanstveno u miru i sigurnosti", rekao je.

Gost ministra vanjskih poslova i austrijskog vicekancelara Michaela Spindeleggera bio je njegov švedski kolega Carl Bildt. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter