Cacic: Za dva tjedna privatizacija Uljanika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada stoji iza hrvatske brodogradnje koja ce opstati, i to ne samo brodogradilište Uljanik, izjavio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic nakon sastanka s predstavnicima sindikata velikih brodogradilišta.

- Uljanik nije dovoljan, naša brodogradnja mora imati još nekoliko zdravih jezgri, i ona ce to imati, ne u opsegu kao danas, ali ce zato biti tržišno konkurentna, ustvrdio je Cacic.

- Uljanik u roku 15 dana ide na Vladu s programom privatizacije koji sam vec podržao na sastanku s predstavnicima Uprave i banaka, a u proces ce biti ukljuceni sindikati i radnici tog brodogradilišta, rekao je Cacic. Za Uljanik se planira ESOP program, radnicarsko dionicarstvo, u koje ce se ukljuciti, i podržati ga, i Vlada.

Cacic ocekuje da ce ponuditelji za kupnju ostalih brodogradilišta završiti dodatni due dilligence do 1. ožujka. - Nakon toga cemo sindikatima predstaviti što je prihvaceno te nastaviti zajednicki raditi na procesu restrukturiranja koji hrvatska država snažno financijski podržava, naglasio je Cacic.

- Ako ne dobijemo zadovoljavajuce ponude za neke od brodogradilišta, "ulazimo u model u kojem sigurno ne idemo u stecaj s likvidacijom", naglasio je Cacic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter