Mljekari s traktorima pred Dukatom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mljekari iz Koprivnice sa 20-ak traktora stigli su nocas u Zagreb i pridružili se prosvjednicima ispred Dukata u Zagrebu, a mljekari s bjelovarskog podrucja i dalje prosvjeduju ispred pogona Sirele u Bjelovaru.

Proizvodaci mlijeka prosvjed su zapoceli jucer u podne, a nezadovoljni su otkupnom cijenom mlijeka koju im nudi Dukat, tvrtka koja je u sijecnju svojim kooperantima najavila da od veljace prelazi na tržišno utvrdivanje otkupne cijene mlijeka.

Uz proizvodace mlijeka koji su nocas stigli pred Dukat prema Zagrebu traktorima su krenuli i proizvodaci iz sjeverozapadne Hrvatske, a prema rijecima potpredsjednika Hrvatskog saveza udruga proizvodaca mlijeka (HSUPM) Mladena Šolcica u Zagreb bi danas moglo doci izmedu 50 i 70 traktora koji su prema Zagrebu krenuli iz Cakovca, Varaždina, Križevaca….

Prosvjednici se nece maknuti do rješenja njihovih zahtjeva, a daljnje akcije bit ce poznate nakon sastanka Savjeta za mlijeko koji ce se održati danas u Ministarstvu poljoprivrede, porucio je Šolcic.


Podijeli: Facebook Twiter