Zaplijenjeno 50 kilograma marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U višemjesecnim akcijama zagrebacke policije otkrivene su dvije skupine dilera droge kod kojih je pronadeno 50 kilograma marihuane i 40 grama kokaina, a ukupno je uhiceno 15 osoba. Ukupna vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 700 tisuca kuna.

U prvoj policijskoj akciji uhiceno je šest osoba koje su zajedno krijumcarile i u Zagrebu preprodavale marihuanu i kokain. Kod njih je ukupno pronadeno nešto manje od sedam kilograma marihuane i 40 grama kokaina.

- Najveci dio te droge zaplijenjen je još 1. prosinca prošle godine kada je u Zagrebu uhicen 36-godišnji crnogorski državljanin koji je prevozio 6,5 kg marihuane za potrebe ostatka skupine, izvijestio je na konferenciji za novinare u subotu nacelnik Odjel kriminaliteta droga zagrebacke policije Krunoslav Horvat.

Druga akcija pocela je u rujnu prošle godine, a u njoj je sudjelovala i bosansko-hercegovacka Agencija za istrage i zaštitu.

U toj akciji 9. veljace u zagrebackom naselju Dubrava prilikom primopredaje 33 kilograma marihuane uhiceno je troje dilera, medu kojima i jedna žena. Organizator nabavke ove droge istoga je dana uhicen u Susedgradu.

Istražujuci osobe povezane s tom skupinom uhicena su još dvojica muškaraca kod kojih je uz Zagrebu pronadeno pet kilograma marihuane, koju su skrivali u stanovima ili nosili radi prodaje.

Preostala dvojica osumnjicenika uhiceni su na jednoj zagrebackoj benzinskoj postaji i tom je prilikom kod njih pronadeno 16 kilograma marihuane koju su skrivali u kamionu stranih registracijskih oznaka.

Osim droge policija je u akcijama zaplijenila i nešto više od 38 tisuca eura za koje se sumnja da su zaradeni preprodajom droge.

Obje skupine dilera drogu su nabavljali izvan Hrvatske te su je krijumcarili u Zagreb gdje se i preprodavala.

Nacelnik Horvat kazao je da dvije skupine dilera nisu bile povezane, no djelovale su na istom podrucju u zagrebackom naselju Trnovcica i u Sesvetama.


Podijeli: Facebook Twiter