Uniline odustao od kupnje Generalturista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski Uniline ipak nece spasiti posrnuli Generalturist, najstariju hrvatsku turisticku agenciju koja stoji na rubu propasti kako je najavljeno prije tjedan dana. Naime, ova nekada mala pulska agencija koja je u meduvremenu prerasla u respektabilnog turoperatora u Hrvatskoj, odlucila je ne kupiti ovog turistickog diva jer im se to ne isplati.

U priopcenju iz te tvrtke stoji da je po završetku prvog dijela dubinske analize, te uvidom u stvarno stanje poslovanja, Upravni odbor Unilinea odlucio zaustaviti daljnje aktivnosti po pitanju preuzimanja te agencije.

- Situacija koju je revizorski tim Unilinea zatekao uvidom u poslovanje Generalturista pokazala je kako bi sanacija i restrukturiranje poslovanja bili znatno teži od ocekivanog. Takoder, procijenjeno je kako bi vremenski rok za realizaciju planiranog bio izvan zadanih okvira. Ovom odlukom prestaju daljnje aktivnosti due diligencea te eventualne mogucnosti da Uniline preuzme Generalturist, stoji u priopcenju iz pulske agencije gdje se u meduvremenu zaposlio dobar dio kadra iz posrnule tvrtke.

Da podsjetimo, Generalturist koji je godinama slovio kao jedna od najznacajnijih hrvatskih agencija, posebice za outgoing promet, odnosno putovanja Hrvata u inozemstvo, vec se duže vrijeme bori za opstanak. Osim što zaposlenici zadnja tri mjeseca nisu dobili place, Generalturist je ujedno izgubio clanstvo u Medunarodnoj asocijaciji zracnih prijevoznika IATA jer je kasnio s placanjem avionskih karata. Takoder, stopirana im je prodaja, a i racun im je u blokadi.

Je li iznevjerio i svoje putnike, time što nije uplatio neke od aranžmana koje su rezervirali i platili, znat ce se skoro ako krenu žalbe prema Udruzi hrvatskih turistickih agencija. Inace u Istri trenutacno ne radi niti jedna poslovnica Generalturista. (Barbara BAN)


Podijeli: Facebook Twiter