Angelina Jolie i Brad Pitt dolaze u Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavni glumacki par Angelina Jolie i Brad Pitt dolaze u Zagreb na premijeru njezina filma "U zemlji krvi i meda", koja ce se održati 17. veljace u CineStaru Arena IMAX, izvijestio je Blitz Film i Video distribucija, koji organizira njihov posjet Zagrebu i Sarajevu.

Oskarovka Angelina Jolie ce u Zagrebu predstaviti svoj redateljski i scenaristicki prvijenac, a uz Jolie ce, uz njezina životnog partnera, biti i filmska ekipa predvodena glavnim glumcima Zanom Marjanovic, Goranom Kosticem i Radom Šerbedžijom.

U distribuciji Blitz Film i Videa, film ce se u Bosni i Hercegovini prikazivati od 16. veljace, a dva dana ranije na svecanoj premijeri u Sarajevu takoder ce ga predstaviti slavna glumica s ekipom filma.

Film "U zemlji krvi i meda", koji u hrvatska kina dolazi 18. veljace, odvija se u pozadini rata u Bosni tijekom devedesetih. To je prica o Danijelu (Goran Kostic) i Ajli (Zana Marjanovic), koji su se našli na suprotnim stranama etnickog sukoba. Danijel je Bosanski Srbin, policajac, dok je Ajla muslimanka i umjetnica. Prije rata bili su zajedno, medutim, kako nasilje preplavljuje zemlju, njihova se veza mijenja.

Mjesecima kasnije Danijel služi pod zapovjedništvom svojeg oca, generala Nebojše Vukojevica (Rade Šerbedžija), kao oficir u Jugoslavenskoj vojsci. On i Ajla još se jedanput srecu kad nju trupe pod Danijelovim zapovjedništvom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glodo) i njenom bebom. Sukob preuzima kontrolu nad njihovim životima, pa se njihova veza mijenja, njihovi motivi i medusobna povezanost postaju dvosmisleni, a njihova odanost sve nesigurnija.

Film je bio nominiran za "Zlatni Globus" u kategoriji najboljeg stranog filma, te je dobio nagradu Stanley Kramer koju dodjeljuje Producer's Guild of America filmovima ili producentima, koji na pristupacan i oplemenjujuci nacin doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter