Smijenjeni Ferdelji: necu uzeti 6 placa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vladimir Ferdelji, kojeg je vlada na prošloj sjednici smijenila s mjesta pomocnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, izjavio je danas da nece uzeti šest placa na koje kao bivši državni dužnosnik ima pravo.

"Necu primiti te place. Ako ne radite ne možete biti placeni za to", rekao je Ferdelji u Intervjuu tjedna na Radiju 101 osvrcuci se na izjavu premijera Zorana Milanovica koji se nakon sjednice vlade ispricao javnosti što ce Ferdelji još šest mjeseci imati pravo na placu pomocnika ministra iako nece raditi.

Ferdelji je razriješen dužnosti na sjednici vlade 26. sijecnja zbog izjave medijima da Vlada nema hrabrosti za drasticne rezove u javnom sektoru. Premijer mu je zamjerio iskakanje iz zajednicke ekipe i nedostatak lojalnosti.

U današnjem je intervjuu taj uspješni poduzetnik rekao kako zapravo nije niti postojala ekipa. "Da bi postojao rad u ekipi mora postojati i ekipa. Premijer Milanovic i ja se nikada nismo ni sreli, a kamoli radili u ekipi", rekao je Ferdelji.

Ustvrdio je kako unutar sistema nije vidio nikakav nacin da predloži nešto što misli da je dobro i da treba tako napraviti.

Govoreci o spornom intervjuu u kojem je kritizirao vladu zbog kojeg je smijenjen, Ferdelji je kazao kako on, kada ga novinar pita što misli, uglavnom i kaže ono što misli.

"Ne smatram da je to loše, vec naprotiv mislim da je to dobro, da je to temelj i osnova demokracije", rekao je Ferdelji dodavši kako je mislio da je verbalni delikt umro davno. "Ali ocito da tu još postoje razlicita mišljenja", rekao je Ferdelji koji je na dužnosti pomocnika ministra bio tek 20-ak dana.


Podijeli: Facebook Twiter