Brijuni rivijera: Koncarova ponuda jedina važeca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tocno u podne u prostorijama tvrtke Brijuni rivijera u Puli otvorene su dvije od tri pristigle ponude za projekt Brijuni rivijeru, a odnose se na nauticke luke i hotel za lokacije Sveta Katarina i Monumenti.

Ponude koje su se našle na stolu komisije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture pristigle su iz tvrtki Kermas vod cetiri iz Vodnjana Danka Koncara, Stangl Consult Gmbh c/o Revivisco d.o.o. iz Pule, njemackog biznismena Stefana Stangla, te ona direktora tvrtke Pittarello za Hrvatsku Livija Nefata iz Pule. Potonja je medutim pristigla na krivu adresu pa ju komisija nije niti otvarala.

Ponuda tvrtke Stangl Consult bila je nepotpuna, nije imala vecinu potrebnih dokumenata kao što su primjerice solventnost tvrtke, bankovna garancija, studija utjecaja na okoliš, izvadak iz sudskog registra, racun dobiti i gubitka tvrtke...

Komisija, koju je cinilo troje predstavnika Ministarstva mora i pravnica Brijuni rivijere, utvrdilo je da je Stanglova ponuda nepotpuna te da je dio napisan na engleskom jeziku što nije bilo po propisima tendera natjecaja. Ponuda vodnjanske tvrtke Kermas vod cetiri bila je potpuna. Osim projekcije isplativosti projekta, imala je cijelu gospodarsku studiju i idejni arhitektonski projekt u formatu A1.

U toj se studiji navodi da je projekt za dvije marine vrijedan 29,9 milijuna eura, a cjelokupni projekt za obje lokacije 46 milijuna eura. Što se tice pomorskog dobra, Koncarova tvrtka navela je i nacin financiranja. Banke bi kreditirale 70 posto ulaganja dok bi 30 posto Koncar osigurao iz vlastitih resursa. U zaštitu okoliša ta bi tvrtka uložila oko 830 tisuca eura, dok je Erste banka dala garanciju od 2,1 milijun eura, za pocetak.

U gospodarskoj studiji Kermas vod cetiri obvezuje se zaposliti oko 160 radnika, a za stalni dio korištenja koncesije pomorskog dobra obvezuje se platiti 2,2 kune po cetvornom metru te 2,1 posto godišnjeg ukupnog prihoda.

Kao što je vec poznato, na lokaciji Sveta Katarina - Monumenti izgradit ce se dvije luke nautickog turizma, odnosno marine s ukupno 600 vezova u moru i 1.200 suhih vezova na kopnu. Uz to izgradio bi se hotel s cetiri ili pet zvjezdica kapaciteta 200 postelja i kompleksom mješovite namjene s gastronomskim centrom. (C. B. GALIC; snimio M. ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter