Splitskoj novinarki pritvor zbog ubojstva zarucnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog moguceg utjecaja na svjedoke i ometanja istrage 46-godišnjoj splitskoj novinarki Vesni Božanic Serdar, osumnjicenoj da je u petak navecer u stanu u Pericicevoj ulici na splitskim Firulama jednim ubodom nožem u srce usmrtila svojeg zarucnika Antu Cikeša (35), u nedjelju je odreden jednomjesecni istražni zatvor, doznaje se na Županijskom sudu u Splitu.

Božanic Serdar na pocetku istrage ovog zlocina nije iznijela obranu iako je policiji ispricala da je Cikeša ubila u samoobrani.

Još se uvijek pouzdano ne zna motiv ubojstva jer Državno odvjetništvo o slucaju ne daje nikakve informacije, no nagada se da je povod bila razmirica oko glazbe.

Ono što je potvrdeno je da su i novinarka i njezin zarucnik u kriticno vrijeme bili u alkoholiziranom stanju, zbog cega istražitelji osumnjicenu nisu mogli ispitati odmah nakon ubojstva.

Potvrdeno je i da ubojstvu nije prethodio fizicki obracun izmedu partnera jer u blagovaonici, gdje je pronaden Ante Cikeš, nije bilo tragova borbe, kao ni na njegovom tijelu tragova nasilja.

Patolog Antonio Alujevic potvrdio je da je Ante Cikeš zadobio jedan udarac nožem dužine 18 centimetara u lijevu pretklijetku srca, zbog cega je odmah preminuo. Obdukcijom je utvrdeno da mu je osumnjicena zarila u prsa deset centimetara oštrice.

Dežurni istražni sudac ce za vrijeme dok Božanic Serdar bude u pritvoru saslušati svjedoke te prikupiti možebitne dodatne dokaze za postupak.


Podijeli: Facebook Twiter