Splitska novinarka partneru zarila nož u srce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznata splitska freelance novinarka i fotoreporterka, 46-godišnja Vesna Božanic Serdar, završila je u petak navecer u policiji zbog ubojstva svog momka, 37-godišnjeg Ante Cikeša.

Što se tocno dogadalo i koji su motivi i uzroci zlocina, još se ne zna. Tragedija se dogodila u stanu Vesne Božanic Serdar na 2. katu u Pericicevoj ulici na Firulama u petak nešto prije 21 sat. Novinarka je pozvala Hitnu pomoc, a medicinsko osoblje nije moglo ništa napraviti za Cikeša koji je ležao na tlu blagovaonice s nožem u grudima te je vec preminuo.

Osumnjicena za ubojstvo bila je vidno psihicki rastrojena u tom trenutku, takoder i pod utjecajem alkohola, što se kasnije potvrdilo jer joj je izmjereno više od 3 promila alkohola u krvi. Privedena je u policiju i zadržana do otrježnjenja, dok je u stanu vec u petak zapoceo ocevid koji se nastavio.

Obdukcijom je utvrdeno da je nož duljine oštrice 18 cm zariven preko polovice duljine u prsni koš muškarca, u srce, te je preminuo na mjestu. U pitanju je bio samo jedan ubod, fatalan, a druge ozljede na tijelu nisu pronadene. Od izvora bliskih istrazi doznajemo da u stanu ništa nije upucivalo na fizicki obracun muškarca i žene. U stanu nije bilo nereda, ali Božanic Serdar u svojoj je obrani izjavila da se branila.

Nekadašnja dugogodišnja suradnica Novog lista, koja je lani dobila otkaz, s Cikešom je bila u vezi vec najmanje godinu dana. Prijatelji i poznanici, šokirani cijelim slucajem, nisu nikad primijetili ozbiljnija neslaganja ili vece razmirice u toj vezi.

Ante Cikeš u Splitu je poznat kao cetvrtooptuženi u Uskokovom predmetu zbog kriminalne udruge radi podvodenja i medunarodne prostitucije. Optužnica je podignuta još 2005. godine, a Cikeša se teretilo da je sudjelovao u tom poslu jer je bio zadužen za sigurnost djevojaka.

U svibnju prošle godine Božanic Serdar predstavila je knjigu "Navigavanje i ribarsko prigovaranje", novelu o njezinom putovanju s bivšim suprugom pomorcem. U novinarstvu, koje joj je pored fotografije životna strast, aktivna je više od 20 godina. (M. MATANA/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter