Mirjana Pukanic prijavila policiji prijetnje smrcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uzrok smrti Mirjane Pukanic, cije je tijelo pronadeno u njezinom stanu u subotu popodne, mogao bi biti poznat tijekom današnjeg dana nakon što stignu obdukcijski nalazi i toksikološka analiza sa zagrebackog Zavoda za sudsku medicinu.

Prema informacijama iz policije, bivša supruga ubijenog suvlasnika Nacionala ležala je mrtva oko 36 sati, iako se u nalazima mrtvozornika kao dan smrti spominje 5. sijecnja.

Tijelo nesretne žene na trecem katu Ilice 107-109 pronašla je njezina prijateljica, ujedno i medicinska sestra iz jedne zagrebacke bolnice Ana M.(47) koja se brinula o Mirjani.

Podsjecamo, pored beživotnog tijela pronadene su vece kolicine tableta za smirenje.

Za Mirjanu Pukanic, bivšu suprugu ubijenog suvlasnika Nacionala Ive Pukanica, medijski je interes buknuo u vrijeme njihove mucne i teške brakorazvodne parnice koja je obilovala skandalima i medusobnim optužbama za nasilje i drogu.

Mirjaninim tragicnim krajem okoncana je tužna životna prica para kojemu ni financijska sigurnost niti društveni utjecaj nisu uspjeli osigurati srecu.

Rat Pukanicevih, koji se dobrim dijelom odvijao pred ocima javnosti, kulminirao je prije tri godine prisilnim odvodenjem Mirjane u psihijatrijsku ustanovu u režiji njenog supruga.

Mirjana je na silu odvedena na lijecenje usred konferencije za novinare na kojoj je optužila supruga da je zlostavlja, da joj je oteo malodobnu kcer te da ju preko svojih veza u nadležnim institucijama pokušava prikazati psihicki bolesnom.

Po nju su 3. travnja 2008. došli policija, kola Hitne pomoci i socijalna radnica da bi je protiv njezine volje, s lisicama na rukama, odveli na lijecenje. Prisilno hospitaliziranje Mirjane Pukanic u Psihijatrijskoj bolnici Vrapce izazvalo je reakcije dijela nevladinih udruga, ali i pozornost Europske unije.

2008. godina bila je kobna i za vlasnika Nacionala, koji je te jeseni stradao u atentatu u središtu Zagreba kao žrtva organiziranog kriminala, kojim se u svojim novinama kao temom cesto bavio.

Pukaniceva je supruga Mirjana prije nekoliko mjeseci u medijima izjavila da joj je životna želja da se jednog dana dozna narucitelj tog ubojstva, koji nikad nije otkriven.

I sama Mirjana Pukanic prije nekoliko je mjeseci prijavila policiji da joj se prijeti smrcu telefonom te da joj prijetnje upucuju cak i s portafona na ulazu u zgradu. Tragovi nasilne smrti, medutim, u ovom slucaju nisu pronadeni. (V. VESIC, LJ. BRATONJA MARTINOVIC/Novi list)

VIŠE O OVOJ TEMI U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter