Milanovic: Dobro je što Kajin ne radi iza leda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada RH nije rekla zadnju rijec kada su u pitanju izmjene PDV-a i uvodenje poreza na imovinu, no bez obzira na moguce promjene u poreznom sustavu ukupno porezno opterecenje nece rasti, izjavio je danas u Sisku premijer Zoran Milanovic nakon razgovora o problemima sisackoga gospodarstva.

Komentirajuci jucerašnju ocjenu Damira Kajina (IDS) kako je najava povecanja PDV-a i uvodenja poreza na imovinu promašaj, premijer Milanovic je rekao kako je "dobra stvar kod kolege Kajina što nikada ništa ne radi iza leda", ali da je problematika porezne reforme "puno kompleksnija".

Nismo rekli zadnju rijec oko PDV-a, a osim povecanja opce stope najavljene su i neke smanjene stope, koje idu na ruku upravo regiji odakle je Kajin, naglasio je Milanovic, vezano uz najavu smanjenja PDV-a za turizam, što bi itekako odgovaralo Istri.

Ni u vezi s porezom na imovinu, koji bi trebao zamijeniti komunalni doprinos, nije donijeta definitivna odluka, jer svjesni smo da bi uvodenje poreza koji je veci od komunalnog doprinosa, bilo "prilicno brutalan udar na džepove velikog dijela srednje klase", a možda sada nije najsretniji trenutak za to, rekao je premijer Milanovic.

Ponovivši kako Vlada RH nece povecavati ukupno porezno opterecenje gradana, a vodit ce posebnog racuna o slojevima stanovništva koji su najizloženiji krizi, predsjednik Vlade je apelirao da se o toj problematici otvoreno razgovora jer Vlada "ništa nece lomiti preko koljena".

Premijer Zoran Milanovic i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Cacic danas su u Sisku održali sastanak sa celnicima Grada Siska, sisacko-moslavacke županije te s predstavnicima Sindikata metalaca Hrvatske i Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske o rješavanju problema sisackog gospodarstva.


Podijeli: Facebook Twiter