Boljkovcu uskraceno pravo glasa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi hrvatski ministar unutarnjih poslova Josip Boljkovac neugodno se iznenadio došavši u nedjelju ujutro na svoje biracko mjesto u karlovackoj gradskoj cetvrti Mostanje gdje mu je receno da nema pravo glasovati.

Krivnja za to ipak ne leži na clanovima biracke komisije, vec na Upravi zatvora u Remetincu. Biracki popisi za ove izbore ažurirani su, naime, 19. studenog, u vrijeme dok je Boljkovac još bio u pritvoru. Kad je 30. studenog Ustavni sud donio rješenje o ukidanju pritvora i istrage, iz Remetinca su Gradskom izbornom povjerenstvu u Karlovcu trebali dostaviti rješenje da je pušten na slobodu i da nece glasovati u zatvoru, vec na svojem maticnom birackom mjestu. No to nije ucinjeno, pa mu je uskraceno pravo glasa.

Ovaj propust je 91-godišnjeg Boljkovca prilicno uzrujao, a uvjeren je kako mu glasovanje nije zabranjeno slucajno.

- Namjerno su mi to napravili. Ja se s tog birackog mjesta nisam odjavio, nisam osuden i morali su mi dati da glasam. No netko me u tome ocito želio sprijeciti - bio je ogorcen Boljkovac, koji je, unatoc tome što je trenutno virozan i ne osjeca se dobro, zbog volje da ispuni svoju gradansku dužnost prešao put od dvadesetak kilometara iz Vukove Gorice, gdje živi, do Karlovca.


Podijeli: Facebook Twiter