Kukuriku se predstavio u Labinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne propustite 4. prosinca izaci na izbore i glasovati za Kukuriku koaliciju jer samo ona može Hrvatsku izvuci iz gospodarskog i moralnog gliba u koji je zapala, a svaki je glas potreban da bi dobila parlamentarnu vecinu i provela promjene neophodne da bi se u tome uspjelo, poruka je s jucerašnjeg predizbornog skupa Kukuriku koalicije, koju cine stranke SDP, IDS, HSU i HNS, u Labinu.

Pred oko 150 gradana u Lamparni o osnovnim smjernicama svog programa nazvanim "Plan 21" govorili su SDP-ovci Zlatko Kamadina, prvi na listi u 8. izbornoj jedinici, Željko Jovanovic, Tanja Vrbat, Peda Grbin i Ada Damjanac, te IDS-ovci na Kukuriku listi u ovoj jedinici Damir Kajin, Giovanni Sponza i Valter Boljuncic.

Komadina je pozvao na glasovanje za njihovu listu jer se na njoj nalaze osobe koje su se dokazale na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Smatra da je Hrvatska devastirana u svakom pogledu i dovedena do dna, a da bi se spasila potrebne su promjene koje Istarska i Primorsko-goranska županija, kao njeni najrazvijeniji i najdemokratskiji dijelovi, mogu pokrenuti.

Za Kajina je današnja Hrvatska glad, patnja i bijeda, ali isto tako i inat korumpiranoj vlasti te nada u promjene koje 4. prosinca može donijeti. Onima koji ce dobiti izbore, veli, ne treba zavidjeti jer ce naslijediti zemlju razorenu, urušenu i pokradenu kao malo koju. Zalaže se za pocetak gradnje nove bolnice u Puli, Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun i otvaranje radova na drugoj cijevi tunela Ucka, što bi moglo zaposliti do dvije tisuce radnika.

Kajin se osvrnuo i na stanje na Labinštini, kazavši da suosjeca s ljudima kojima tvornica Rockwool stvara probleme te da "tu gospodu treba natjerati da se ponašaju kao u Danskoj i Europskoj uniji", a prije gradnje Plomina C, naglasio je, potrebno je provesti referendum i onda postupiti po iskazanoj volji gradana.

Jovanovic je pak kazao da se vladajuca stranka ne bori protiv korupcije nego zbrinjava njen otpad. Potrebno je izabrati novu vlast koja ce garantirati Hrvatsku jednakih šansi za svakoga bez obzira na socijalno porijeklo, državu bez korupcije i profesionalnu policiju bez stranackih utjecaja. Vrbat je istaknula da žene cine više od 40 posto njihove liste i napomenula da Kukriku prije sve želi vratiti moral u politiku. Pri sastavljanu svog programa razmotrili su i uvažili oko cetiri tisuce kritika i sugestija pristiglih iz svih krajeva zemlje.

Za Boljuncica, inace dekana pulskog ekonomskog fakulteta, tri su kljucne tocke koje ce zaustaviti propadanje hrvatskog društva: gospodarstvo, znanje i decentralizacija. Potrebno je okrenuti se proizvodnji umjesto sadašnjeg gospodarstva temeljenog na jeftinom uvozu i skupoj prodaji, a da bi se to postiglo nužno je ulagati u obrazovanje koje mora biti besplatno na svim razinama, jer inace kao radna snaga necemo moci konkurirati drugim europskim zemljama.

Danas 90 posto poreza odlazi u Zagreb, odakle se u županije vraca na "na kapaljku". Vecim dijelom novca trebaju raspolagati oni koji su ga zaradili i zato bi prvi korak trebao biti da na lokalnoj razini ostane barem 20 posto prikupljenih sredstava, poruceno je sinoc iz Labina. (Robi SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter