Odbacena prijava protiv Obersnela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecki gradonacelnik Vojko Obersnel izjavio je, komentirajuci odbacivanje kaznene prijave protiv njega i još tri osobe koje se sumnjicilo da su pogodovale tvrtki Tržnice Rijeka i tako oštetile za oko 80 milijuna kuna gradski proracun, da je takav ishod ocekivao te da je to bilo jedino moguce i ispravno.

"Ovakav sam ishod ocekivao i drago mi je što je napokon završen i zatvoren ovaj tzv. slucaj Rijecke Tržnice", rekao je Obersnel te nastavio da je "završen na jedini moguci ispravni nacin" i da su "napokon svi koji su se pitali kako ce završiti i sumnjali u ishod - dobili odgovor".

Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo je kaznenu prijavu primorsko-goranske policije protiv Vojka Obersnela i još tri osobe u slucaju rijeckih tržnica.

Navodeci samo njihove inicijale, DORH je izvjestio na svojim internetskim stranicama da je ugovor o koncesiji iz 1996. sklopljen sukladno odluci Gradskog vijeca od 10. lipnja 1996. te da nije štetan za Grad Rijeku niti je njime društvo Tržnice Rijeka d.d. steklo protupravnu imovinsku korist.

Takoder, navodi DORH, Tržnice Rijeka d.d. obavljalo je djelatnost tržnice na malo kao gospodarsku djelatnost na svojim nekretninama i nije bilo dužno uskladiti je sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu, jer se taj zakon na njih ne odnosi.

Analizom svih odlucnih podataka i dokaza utvrdeno je kako ne postoje osnove sumnji da bi osumnjicenici prijavljenim radnjama ostvarili zakonska obilježja prijavljenih, a niti drugih kaznenih djela za koja se kazneni progon poduzima po službenoj dužnosti, pa je stoga kaznenu prijavu trebalo odbaciti, navodi DORH.


Podijeli: Facebook Twiter