Crlenjak i Vlajcevic kazneno prijavljeni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) podnio je kaznene prijave protiv posljednjeg direktora propale tvrtke Kamensko Antuna Crlenjaka te predsjednika Nadzornog odbora te tvrtke i suvlasnika tvrtke Vilinske poljane Davora Vlajcevica tereteci ih za zloporabe i poticanje na zloporabu u kupnji dionica Dalte.

Crlenjak i Vlajcevic uhiceni su u srijedu, ali su u cetvrtak pušteni da se od tih optužbi brane sa slobode prije nego je istekao rok od 24 sata, koliko ih je policija mogla zadržati bez da ih odvodi nadležnom odvjetništvu.

Ne otkrivajuci identitet osumnjicenika, MUP je priopcio da je kazneno prijavljena i jedna tvrtka u kojoj je jedan od osumnjicenika odgovorna osoba za kazneno djelo zloporabe.

Policija sumnja da je Crlenjak u dogovoru s Vlajcevicem od njega kupio dionice Dalte po cijeni koja znacajno premašuje stvarnu vrijednost dionica, cime mu je pribavio imovinsku korist u razlici izmedu stvarne cijene i cijene po kojoj su kupljene dionice. Takoder je time pribavljena i imovinska korist trgovackom društvu Vilinske poljane, priopcio je MUP, navodeci samo inicijale tvrtki.

Mediji od srijede nagadaju da su Crlenjak i Vlajcevic, koji je suvlasnik tvrtke Vilinske poljane - najveceg dionicara Kamenskog, bili uhiceni zbog slucaja Kamensko, zagrebacke tekstilne tvrtke koja je navodno namjerno uništena radi vrijednog zemljišta i nekretnina.

Navode pritom da je tvrtka Dalta, koju se povezuje sa suvlasnikom EPH-a Ninoslavom Pavicem, bila kljucna u preuzimanju Kamenskog.

Crlenjakov odvjetnik Mate Matic odbacio je nagadanja da su njegov branjenik i Vlajcevic uhiceni zbog slucaja Kamensko. I EPH je u nekoliko navrata u posljednje vrijeme odbacio sumnje o umiješanosti Pavica u slucaj Kamensko.

Radnice Kamenskog su krajem prošle godine podnijele kaznenu prijavu protiv osoba odgovornih za namjerno uništavanje Kamenskog, a u prvom redu Crlenjaka.

Smatraju da iza Crlenjaka stoje Miroslav Kutle, u cijoj je Globus grupi Crlenjak radio, Ninoslav Pavic i vlasnik Agrokora Ivica Todoric.

Radnice i neke udruge sumnjaju da je uništavanje Kamenskog organizirao Kutle da bi se dokopao vrijedne lokacije u središtu Zagreba, te da su mu pomogli Pavic i Todoric preko kupovine fiktivne tvrtke Dalta, za koju su Kutli isplaceni milijuni iako je zapravo bezvrijedna.


Podijeli: Facebook Twiter