Norac i Petrac od petka na slobodi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog petka slobodu ce nakon višegodišnjih kazni vidjeti Mirko Norac, Hrvoje Petrac i Leon Sulic, koji su uvjetno otpušteni.

Norac je u zatvoru od ožujka 2001. Najprije je bio u pritvoru, a nakon toga je služio dvije spojene kazne, za ratne zlocine u Gospicu i u Medackom džepu. Norac tako na slobodu izlazi nakon više od deset i pol godina zatvora, a prema neslužbenim informacijama, prvo ce vrijeme živjeti u Zagrebu.

Naime, inace je porijeklom iz okolice Sinja, a kuca mu je, dok je bio u zatvoru, dovršena kod Zadra. Ipak, cini se da ce zbog malene djece jedno vrijeme ostati u metropoli. Treba kazati da je umirovljeni general Hrvatske vojske vrijeme u zatvoru iskoristio da diplomira, ujedno se oženio te dobio dijete.

Petrac pak izlazi nakon odsluženih šest godina i tri mjeseca kazne za otmicu sina Vladimira Zagorca. Njegovo je služenje kazne bilo prožeto skandalima jer se ustanovilo da je imao pogodnosti koje nije smio imati, poput telefona, vikend-otpusta te puštanja na razne proslave.

Zbog svega toga stradao je nekadašnji šef kaznionice u Lepoglavi Stjepan Loparic, koji je prekoracio ovlasti u tim spornim slucajevima. Buduci da je Petracu zdravlje lošije, navodno ce se nakon izlaska najprije posvetiti lijecenju, tako da ce posao s obiteljskom tvrtkom nastaviti voditi njegova supruga Alica.

Na slobodu ce i Leon Sulic, koji je 2007. osuden za malverzacije u Croatia busu.

U sva tri slucaja Povjerenstvo za uvjetni otpust odlucilo je osudenike pustiti jer su odslužili više od dvije trecine kazne, koliko je zatvorski minimum za uvjetno puštanje. Pri tome, Petracu i Sulicu je u prilog išla i medicinska dokumentacija prema kojoj je bilo ocevidno da su slabijeg zdravstvenog stanja.


Podijeli: Facebook Twiter