Pulski Andre' kupuje 80,32 % udjela u Novom listu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska tvrtka Andre' jedina je podnijela ponudu za kupnju 80,32 posto udjela u Novome listu, ponudivši za njega 86,012 milijuna kuna, objavilo je danas investicijsko društvo Interkapital vrijednosni papiri. S obzirom da je utvrdeno da ta ponuda u cijelosti udovoljava uvjetima iz poziva, tvrtka Andre' bit ce pozvana na uplati preostali novcani iznos, navodi se u priopcenju Interkapitala.

Interkapital je ovlaštenje za prodaju 48.191 dionice Novog lista, što cini 80,32 posto ukupno izdanih dionica, dobio od Zagrebacke banke. Ta je banka, naime, aktivirala svoje založno pravo kao vjerovnik Diokija, kako bi vratila novac koji joj je dužna ta tvrtka. Dioki je vlasnik vecinskog dijela, odnosno 80,32 posto dionica Novog lista.

U pozivu za podnošenje ponuda, objavljenom 12. studenoga, stajalo je da se prodaje paket od 48.191 dionice, koje glase na založne dužnike Dioki d.d.(18.190 dionica, tj. 30,32 posto od ukupno izdanih dionica) i Rijecki list d.o.o. (30.001 dionica, odnosno 50 posto od ukupno izdanih dionica).

Pocetna cijena za taj paket dionica bila je 86 milijuna kuna. Prema uvjetima iz poziva, tvrtka Andre' vec je uplatila 10 posto od iznosa pocetne cijene na ime pologa.

„Radi velikog interesa javnosti, neovisno o obavijesti o izvršenoj transakciji izvan uredenog tržišta koja ce u skladu s odredbama Zakona o tržištu kapitala i primjenjivom podzakonskom regulativom uslijediti po izvršenju transakcije kako je predvideno Pozivom, ovim putem priopcavamo javnosti da je temeljem Poziva prikupljena jedna ponuda. Podnositelj spomenute ponude je društvo Andre' d.o.o. iz Pule, Giardini 14, zastupano po direktoru g. Albertu Faggianu, a ponudena kupovna cijena je 86.012.000 kuna. Obzirom da je utvrdeno da Ponuda u cijelosti udovoljava uvjetima iz Poziva, ponuditelj ce u skladu sa odredbama Poziva biti pozvan na uplatu preostalog novcanog iznosa, stoji u priopcenju Interkapitala, kojeg potpisuje predsjednik Uprave tog investicijskog društva Ivan Kurtovic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter